Promocija novog kantautorskog singla Zvonimira Varge u Jiggy baru

Zvonimir Varga, foto: Doringo

Ovaj četvrtak, 12. listopada, u zagrebačkom Jiggy Baru održat će se video promocija “Zvukova”, novog singla i spota kantautora Zvonimira Varge.

Nakon promocije uslijedit će kraći koncert koji će Zvonimr Varga uprilićiti sa svojim bendom (Marko Kanceljak na gitari, Marin Fatović na udaljarkama, Stjepan Hrastić na basu i Ivan Andrijević na klarinetu), a počinje točno u 21 sat.

“Zvukovi” su predivna klasična šansonjersko/ kantautorska pjesma ispovjedne elegije koja upravo čarobnim i zanosnim zvucima predstavlja novu fazu rada ovog zanimljivog i produktivnog umjetnika – aranžman potpisuje Marko Kanceljak, pjesmu je snimio i producirao Jere Šešelja, dok je spot (već osmi zaredom) djelo Varginog stalnog video-suradnika Doringa.

Video koji oduševljava na prvu snimljen je jednog lijepog sunčanog popodneva na podsljemenskoj planinarskoj lokaciji Gorsko zrcalo, a osim glazbenika i prekrasne prirode, spot krase i krupni kadrovi malog životinjskog svijeta snimljeni u makro tehnici. U spotu se na violini kao specijalan gost pojavljuje Hrvoje Horvat.

Violinu na ovoj pjesmi odsvirao je Dean Melki, klavir Jurica Hotko, bubanj Daniel Kadijević, bas Stjepan Hrastić, gitaru Marko Kanceljak, klarinet Ivan Andrijević, back vokale otpjevala je Jasmina Alihodžić, a na pjesmi su još sudjelovali i Irma Bulaja, Matej Magdić, Mia Dugandžić Marić i Filip Barac.

Ovo je osmi singl koji Varga objavljuje pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records, izdao je i osam nezavisnih albuma, te napisao glazbu za više kazališnih predstava. Autor je i dvaju publikacija: slikovnice za djecu “Veseli dan doktora Vedrana Veselića”, te knjige pjesama “Poljubac budućnosti”.