Prophets Of Rage u novom singlu nastavljaju borbu protiv nasilja

"Pop Goes The Weapon"

(Prophets Of Rage)

Revolucionarni glazbenici okupljeni pod imenom Prophets Of Rage, članovi grupa Rage Against The Machine, Audioslave, Public Enemy i Cypress Hill – Tom Morello, Tim Commerford, Brad Wilk, Chuck D, B-Real i DJ Lord – podijelili su novi singl i videospot.

Sukladno imenu, “Pop Goes The Weapon”, pjesma sa sobom nosi poruku usmjerenu prema američkoj rastućoj epidemiji nekulture, nasilja i napada vatrenim oružjem. Sve skupa dodatno su začinili detaljima u pratećem videu:

 

“U fokusu pjesme “Pop Goes The Weapon” nalazi se nedavni okršaj pištoljima na američkim ulicama” – pojašnjava B-Real.

Nezadovoljstvo i bunt protiv nepravednog sustava teme su koje redovno provlače kroz svoje pjesme, a Morello upravo to navodi ikao glavni razlog zašto se bend okupio: Ideja je bila da hitno reagiramo na situaciju, na trenutno društveno stanje. S vremenom se formirao bend – i… pa postali smo pravi bend.”

O nešto drugačijem zvuku novog albuma Commerford kaže: “Otišli smo u malo drugačijem smjeru, glazba više nije ista i jako mi se to sviđa… Razvijamo se, kreativni smo i otkrivamo nove teritorije i zbog toga se osjećam jako dobro.”

Prije točno dvije godine, u lipnju 2017. Prophets Of Rage su svojom žestokom svirkom prodrmali zagrebačku Šalatu.

“Pop Goes The Weapon” nasljednik je singla “Made With Hate” objavljenog u lipnju ove godine. Prvi njihov album, nazvan jednako kao i ime benda, objavljen je 2017. godine te debitirao u Top 5 Billboardove top ljestvice hard rock albuma.

U godini kad je objavljen i njihov prvi album, u lipnju 2017. Prophets Of Rage su svojom žestokom svirkom prodrmali i zagrebačku Šalatu: