PRS Paul Allender SE

Paul Allender započeo je svoju PRS fazu nakon što je napustio Cradle of Filth i osnovao svoj bend. Pri povratku u Cradle, uz polovni PRS, donio je i svoj plan i nacrte za novi model, koje je poslao u tvornicu. Private Stock ekipa složila mu je ljepoticu po njegovoj mjeri, što je postavilo temelje za njegov konačni SE model, izdan 2007.
prs-paul_allender

Allender model predviđen je prvenstveno za metal i hard-rock, a ujedno je posljednji od tri modela između kojih će pobjednik MASTER2010 natjecanja moći birati. Gitaru poklanja sponzor svih nagrada, music shop “Nova glazbala”.

prs-allender-headstock prs-allender-inlay

Vrat je napravljen od javora i rosewooda i maksimalno je prilagođen shredanju – širok i tanak s 24 jumbo praga. Uz takvu konfiguraciju potreban je samo lagan dodir i note same lete. Pickupi su PRS Vintage Bass (neck) i HFS (bridge) humbuckeri, dizajnirani u suradnji s Allenderom. Bridge pickup je malo “čišći”, pruža više visokih frekvencija kako razne distorzije, potrebne za dizanje na “metal nivo”, ne bi morale žvakati mutan i taman ton. Lako ćete postići onaj rani zvuk Metallice.

prs-allender-tijelo

Gitaristi koji su se zaljubili u ovaj model naročito hvale dvije stvari – sustain i clean zvuk. Rijetko će koja gitara koja ne zvuči dobro na cleanu zvučati ikako uz distorziju. Estetski gledano, Allender model je ljepotica s dozom zloće. Flame ili quilt javorov furnir na tijelu od mahagonija, s poznatim PRS finishem, čovjeka jednostavno tjera da kaže “Wow!”. Majstorski izrađeni inlayi u obliku šišmiša, umjesto tradicionalnih PRS ptica, vrlo su dobrodošli kao doza metal štiha i pokazuju spremnost PRS-a da udovolji svojim korisnicima.

prs-paul_allender-emgKontrole su vrlo jednostavne, Tone i Volume, sav hardware je od čelika i nikla, dizajniran u krugu tvornice, po vlastitim specifikacijama. “More metal than your gran’s left hip”, rekao bi Paul Allender.