PRS Tremonti SE

mark-tremonti

Tremonti SE spada u vrlo popularnu Signature seriju PRS gitara, a dizajniran je u suradnji s Markom Tremontijem. Ako ste okorjeli fan Creeda (ili Alter Bridgea), vjerojatno ste već počeli puniti kasicu za ovaj model, a pobjednik MASTER2010 natjecanja moći će u music shopuNova Glazbala’, sponzoru svih nagrada, izabrati ovaj model za svoju kolekciju gitara.

prs_tremonti_se_headstock

Tremonti model spada u single-cut seriju, koja je oblikom i zvukom usporediva s Les Paulom. No, sitnice poput drugačijeg nagiba vrata i headstocka, drugog kuta pod kojim se žice pružaju do tunera, redizajniranog stoptail bridgea i drugačije podešenih pickupova – čine potrebnu razliku koja ovoj gitari daje vlastiti karakter.

Ukoliko se odlučite za Tremonti SE, vjerojatno ćete se ponajviše baviti hard-rockom i metalom, jer su pickupovi kao stvoreni zvukove koje ćete naći u One Last Breath (Creed – Treble/bridge pickup) ili topliji Sweet Child o’ Mine (Gunsi – Bass/neck pickup). Wide-fat profil vrata, napravljenog od mahagonija i rosewooda, dodatno podebljava ton. Dobar spoj za upariti s npr. Mesa Boogie Dual-Rectifier pojačalom.

prs_tremonti_se_body

Samo tijelo također je od mahagonija, a binding se proteže i preko vrata i headstocka, zbog čega gitara izgleda prilično skuplje i elegantnije, pogotovo u crnoj verziji. Svaki pickup ima svoju Volume i Tone kontrolu, a prekidač je standardni trostruki. Na vratu se nalaze 22 fino ispolirana i dotjerana praga, okrugli pearloid markeri i sintetički nut.

prs_tremonti_se_bridge

Stoptail bridge je priča za sebe. Žice se umeću s prednje strane (pokraj bridge pickupa), izlaze na drugoj strani, nakon čega se omotaju oko samog bridgea i jure dalje prema vratu. Gornja strana ima tanke kanale ili vodilice za žice, a podijeljena je na dio za prve tri i druge tri žice. Svaki od dva ruba izrezan je ukoso kako bi se dodatno naglasio blago ukoso postavljen bridge, čime je na jednostavan način omogućena pravilna intonacija žica po cijelom vratu, bez potrebe za pomicanjem pomoću šarafa.

prs_tremonti_se_color

Boja i završna obrada izgledaju vrlo uvjerljivo i, što je vrlo važno, možete se pouzdati da vas neće iznevjeriti na gaži – za to je stvorena.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

tijelo – mahagonij (binding)
vrat – mahagonij, rosewood (wide-fat, binding)
pragovi – 22 komada, medium
skala – 25″ (635mm)
nut – sintetički
bridge – PRS stoptail
kontrole – 2 Volume, 2 Tone, trostruki prekidač
pickupovi – Treble (bridge), Bass (neck)
tuneri i hardware – PRS (nikl)