Prvi film Davida Bowieja “Čovjek koji je pao na Zemlju” postaje televizijska serija

Prvi Bowiejev filmski izlet, onaj u kultnom komadu Nicholasa Roega, dobit će svoju reinterpretaciju kroz televizijsku seriju

Prvi Bowiejev filmski izlet, onaj u kultnom komadu Nicholasa Roega, baziranom na romanu Waltera Tevisa iz 1963., dobit će svoju reinterpretaciju kroz televizijsku seriju streaming platforme CBS All Access, prenosi Variety.

Čovjek koji je pao na Zemlju, SF klasik Nicholasa Roega iz 1976. u kojem je Bowie ostvario jednu od najinteresantnijih uloga, istražuje sudbinu individualca/izvanzemaljca, suočenog s okrutnošću krajolika u kojem se zatekao. Thomas Jerome Newton (David Bowie), humanoidni je izvanzemaljac i jedina nada planeta osuđenog na propast. Da bi spasio svoju vrstu dolazi na Zemlju koja mu se čini idealnim planetom za nastavak života. Zahvaljujući znanju većem od ljudskoga, on uspješno kreira nekoliko izuma koji mu donesu veliko bogatstvo no tajna njegova podrijetla uskoro biva otkrivena, a time i Thomas otkrije sve mane ljudske rase.

Kako prenosi Variety, nova serija istražuje “sljedeće” poglavlje priče romana i filma. Scenaristi Alex Kurtzman (Star Trek) i Jenny Lumet (Star Trek, Rachel se udaje) izjavili su da će se teme romana i filma ispreplitati, no čak i oni koji nisu pročitali knjigu niti gledali film mogu se pripremiti na jedinstveno iskustvo koje spaja ta dva svijeta. No, Lumet tvrdi da neće pokušavati replicirati Bowiejevu jedinstvenu izvedbu glavne uloge, a još se ne zna tko će ju preuzeti. Također nisu otkrili s kojim bismo datumom seriju mogli očekivati.

Čovjek koji je pao na Zemlju (The Man Who Fell to Earth) bio je prva Bowiejeva glumačka uloga, a na nju se odlučio u trenutku u kojem je, kako sam kaže, izgubio sve iluzije o svijetu glazbe. “Za ulogu je bilo sasvim dovoljno da budem ja. U tom trenutku ja doista nisam bio s ovog planeta.”, izjavio je svojevremeno Bowie.

Ovom filmu Bowie se vratio netom prije nego li je napustio ovaj svijet napisavši glazbu i stihove za mjuzikl “Lazarus” koji je baziran na spomenutom filmu, a izveden je 2016., netom prije njegove smrti.