Prvi trailer za biografski film grupe Queen nadmašio je očekivanja

(Photo: Twentieth Century Fox)

Bohemian Rhapsody biografski je film koji slavi grupu Queen, njihovu glazbu i izvanrednog frontmena Freddieja Mercuryja koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na ovoj planeti.

Film prati put mladog Farrokha Bulsare koji postaje jedna-od-najvećih-rock-legendi-ikad! Farrokh Bulsara odlučio je postati zvijezda, promijenio je ime u Freddie Mercury i zaista – zvijezda je rođena! Freddie Mercury 1970. osnovao je grupu Queen zajedno s gitaristom Brianom Mayjem, bubnjarem Rogerom Taylorom i basistom Johnom Deaconom.

Kroz presjek kultnih pjesama i revolucionarnog zvuka film također prati i meteorski brzi razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vrijeme kada se Freddiejev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na Live Aidu, gdje Mercury, gledajući u oči svoju smrtnu bolest, vodi bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u povijesti rock glazbe. Uz stalno jačanje nasljeđa benda koji je uvijek bio više kao obitelj, grupa Queen u svakom trenutku pa i danas neiscrpno nadahnjuje brojne sanjare, autsajdere i ljubitelje glazbe.

(foto: Queen arhiva, queenonline.com)

Ideja za film i počeci realizacije rastegnuli su se kroz nekoliko godina. Trebalo je dugo vremena da se nađe scenarist, redatelj Dexter Fletcher zamijenio je prvotnog redatelja Bryana Singera, a nekoliko puta promijenjen je i izbor glavnog glumca. Prvi izbor glumca koji je trebao utjeloviti Freddieja bio je Sacha Baron Cohen, no 2013. nakon njegovog neozbiljnog pristupanja ulozi, Brian May odlučio je pauzirati snimanje dok se ne nađe netko tko će se potpuno uživjeti u ulogu. Čast i odgovornost da utjelovi fenomenalnog pjevača pripala je glumcu Ramiju Maleku, a iako se neki fanovi očekivano ne slažu s tim, sličnost s glazbenom ikonom nevjerojatno je velika. Uz Maleka, glavne uloge u filmu su sljedeće: Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Joe Mazzello (John Deacon).

Ako se može suditi prema impresivnom traileru, Fletcher je odradio sjajan posao pri snimanju jedinstvenog puta benda te je uspio “uhvatiti” realističnu energiju i vibru kasnih sedamdesetih i srednjih osamdesetih godina.

Unatoč većim i manjim problemima tijekom snimanja, čini se kako je Bohemian Rhapsody doveden do savršenstva te da će biti prava poslastica za ljubitelje glazbenih i biografskih priča. Glazbeno-filmska priča s ogromnom produkcijom, nakon osam godina snimanja, na velika platna stiže ove jeseni!