Psihomodo Pop i Detour – novi singlovi uoči Zagreb Calling festivala

psihomodo-supstanceZagrebački bendovi Psihomodo Pop i Detour koje ćemo 13. i 14. srpnja gledati na Zagreb Calling festivalu na Šalati objavili su nove singlove. Psihomodo Pop predstavio je pjesmu “Supstance”, dok će Detour u novi pohod na top liste sa songom “Ujutro”.

PSIHOMODO POP – “SUPSTANCE”

Tri desetljeća na sceni Psihomodo Pop proslavio je kako i dolikuje – izuzetno uspješnim albumom “Čiribu čiriba” s kojeg je skinut čak peti singl, pjesma “Supstance”.

”Nakon trilogije Donna, Bejbi, Ona ludo pati, Gonzo nam je napravio i novi spot za ”Supstance” koji je vrlo simpatičan, ima malo ono istočnjačke furke, koristili smo i stare američke filmiće iz pedesetih i vadili sekvence iz toga, i to je sve Gonzo fino uobličio u spot ”Supstance” koji je jedan onako baš lepi, duhovni spot grupe Psihomodo Pop.” – izjavio je povodom premijere Davor Gobac. Ukupno deseti studijski album benda, ujedno je i prvi za Dallas Records, a na svom kontu ima Porine za album i rock album 2014. godine. Na Šalati 13. srpnja Gobac i dečki isporučit će “best of” set listu s njihovim najvećim hitovima stvorenim od sredine 80-tih naovamo. Ista večer rezervirana je za legendarnog Billyja Idola i beogradsku rokenrol mašinu Partibrejkerse.

Video: Psihomodo Pop – “Supstance”

detourDETOUR – “UJUTRO”

Electroacoustic-pop sastav Detour pred ljeto je pripremio singl “Ujutro”. Riječ je o osmoj po redu izdvojenoj pjesmi sa sjajnog aktualnog albuma “A što ak’ ja…” objavljenog za Aquarius Records.

”Ujutro’ na jednostavan način govori o čaroliji jutra kao sinonimu novog početka i o uvijek istoj neizvjesnosti i pitanju ‘što nosi novi dan’, ali s pozitivnom i motivacijskom porukom. Skladba se u glazbenom smislu dodiruje bossa nove, što se najviše čita u ritam-sekciji pjesme i sjajnom solu na trubi Andreja Jakuša, naglašene je plesne ritmike, optimistična i idealna je za nadolazeće vrijeme” – istakao je autor pjesme i aranžmana te član benda Nenad Borgudan.

Detour će na pozornicu Zagreb Callinga izaći u utorak 14. srpnja. Drugi dan festivala na Šalati osim njih svjedočit će i nastupima dvojca Nipplepeople te veličanstvenom rođendanskom nastupu grupe Faithless koja će proslaviti 20 godina na sceni.

Detour – “Ujutro”

Ulaznice

U prodaji su dnevne ulaznice, posebno za ponedjeljak i posebno za utorak po cijeni od 229 kn. Taj iznos ostaje do dva dana prije koncerata kad se penje na 249 kn.

Službena prodajna mjesta:

Službena prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr

ZAGREB CALLING

PON 13.7. – BILLY IDOL / PARTIBREJKERS / PSIHOMODO POP

UTO 14.7. – FAITHLESS / DETOUR / NIPPLEPEOPLE

ŠRC ŠALATA

https://www.facebook.com/events/801176113303073/