Pula ulazi u elitno društvo gradova koji obilježavaju Svjetski dan jazza

Roy Young

Ovog travnja Pula postaje dio međunarodnog pokreta i ulazi u elitno društvo gradova koji obilježavaju Međunarodni dan jazza.

Prvi po redu “Blagdan  jazza” potpisuje Udruga Kulturna Inicijativa, uz podršku Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule. U studenom 2011. godine Generalna konferencija UNESCO-­a je povodom važne uloge jazz glazbe u svjetskom razvoju kulture, datum 30. travnja proglasila Međunarodnim danom jazza. Stvoren kako bi privukao pozornost na jazz kao fenomen koji promiče međusobno razumijevanje među ljudima, Međunarodni dan jazza se ove godine obilježava kroz 263 manifestacije u 81 zemlji, među kojima je i Hrvatska.

Veliku dvoranu Doma Hrvatskih Branitelja će 30. travnja s početkom u 20 sati prožeti osjećaj neobjašnjive ugode i potpune relaksacije za koju je zaduženo šaroliko društvo glazbenika. Roy Young s Jamajke i Oleg Kireyev iz Rusije uz domaće snage Dušana Kranjca, Nenada Mirta, Alena Špade, Zvjezdana Ružića i drugih.

Oleg Kireyev

Roy  Young, živući glas Jamesa Browna, mahniti groove i pravi “crni  vokal” koji  doslovno prodire u srce slušatelja. Neobuzdani temperament, energija i potpuna predanost na pozornici nadahnjuju i vesele sve koji su ikada slušali ovog gurua soul glazbe. Profinjena melodičnost stvorena dihotmijom očaravajućeg zvuka saksofona i baršunastog glasa koji plijeni pažnju…Oleg Kireyev i Roy Young – pravi  show  vrhunskih  umjetnika  koji  se pamte.

Ne propustite proslaviti jazz u pulskom DHB-­u. Ulaznice po cijeni od 60,00 kn dostupne su na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventim, te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u dvoranu.