Punčke – Promocija albuma “Ništa nije kako se čini” u Tvornici kulture

Punčke photo by Ira & John
Punčke
photo by Ira & John

Ženski indie rock trio Punčke promovirat će novi album “Ništa nije kako se čini” u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 14. svibnja.

Nakon odličnog prvijenca “Sunčano s povremenom naoblakom” koji je Punčke stavio pod povećalo, drugi album “Ništa nije kako se čini” još jednom Punčke svrstava na sam vrh regionalne scene. Kritika hvali drugi studijski uradak te snažan i iskren rock koji su predstavile Lucija, Ruby i Anja. Prepoznatljiv zvuk Punčki na ovom albumu je čvršći, a uz upečatljive tekstove, trojka pokazuju svoju vitalnost i rast.

Album “Ništa nije kako se čini” govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima zdravo za gotovo, pa ga mnogi omalovažavaju, stoga Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu. Novi uradak je bez uljepšavanja satkan od puno više pitanja, nego odgovora. Na njemu su se Punčke potpuno otvorile i kroz svaku od deset pjesama ispričale jednu sferu svoga života.

Uz najavni singl albuma “Ocean” koji progovara o odnosu izvođača i publike uz prateće vokale Laure N. iz benda Seven Mouldy Figs i “Protiv nas” koja govori o osjećaju otuđenja, te na kojoj gostuje violončelistica Dora Kramar, album odmotava glazbenu priču punu gostovanja. Naslovna “Ništa nije kako se čini”, nabrijana “Tako je bolje”, paranoična “Oni su tu” na kojoj ekipa iz benda ### daju instrumentalno pojačanje, sjeda kao uvod u “Još jedan dan” sa snažnom porukom, ljubavna  “Jasna” na kojoj gostuje Lovely Quinces, te ekipa ###, “U mraku”, mirnija “Snjegovi”, “Olovo” koja uz zborsko pjevanje priča o nadi za bolje sutra, sve su pjesme koje u nešto više od pola sata donose iskrenu priču Punčki.

Nastavak je to rada koji je Punčke zadnjih godina svrstao u najtraženije bendove u regiji. Na valu izlaska novog albuma Punčke će se otisnuti na koncertnu promociju po regiji, a prvi nastupi ih vide u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. 25. ožujka Punčke su u riječkom Palachu, a zagrebačka promocija albuma održat će se 14. svibnja u Tvornici kulture.

http://puncke.rocks/
http://punchke.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/puncke
http://twitter.com/Punchke
http://www.youtube.com/user/punckeband

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 25 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati odvojiti 35 kn.