Punkreas, Autogeni Trening i DST na osmom Bedem festu

Osmo izdanje Bedem festa sa ponosom najavljuje nastupe crnogorskih bendova: Punkreas, Autogeni Trening i kultnog DST-a,  koji će imati tu čast i odgovornost da brane boje crnogorske muzičke underground scene na Bedem festu”, najavljuju iz organizacije.

Ideja je da po prvi put na nekom festivalu predstavnici crnogorske muzičke scene budu nosioci (headlineri) muzičkog programa, jer je riječ o bendovima koji su u prethodnom vremenu svojim radom i stvaralaštvom zavrijedili mnogo veću pažnju ukupne javnosti, prije svega u Crnoj Gori”, navode organizatori.

Organizatori posebnu pažnju stavljaju na prvi nastup kultnog DTS-a na Bedem festu. “U dogovoru sa DST-om, bend će nastupom na Bedem festu zapravo svečano obilježiti 25.godina postojanja svog rada i mi smo ponosni na činjenicu da je DST odabrao upravo Bedem fest kao mjesto za obilježavanje jubileja”, ističu organizatori.

Bendovi Punkreas i Autogeni Trening već su imali priliku da aktivno učestvuju u stvaranju zdravih temelja Bedem festa, dok su članovi DST-a na različite načine bili prisutni prethodnih godina. Tako je većina članova ovog benda nastupala sa nekim drugim sastavima, poput nastupa Borisa Lješkovića sa grupom Wodoo, ili Srđe Simunovića sa grupom Vizant”.

Počeci Bedem festa vezuju se za članove nikšićkih bendova koji su nesebično sebe davali kako bi Bedem fest postao ovo što danas jeste, ali je i Bedem fest uvijek podsticao i promovisao crnogorske bendove bezrezervno”, ističu organizatori.

Iz organizacije pozivaju sve da pristustvuju promociji osmog Bedem festa koja će se održati 24. lipnja (subota) na gradskom trgu, u prelijepom ambijentu amfiteatra u Plužinama.

Glazbeni program počet će od 18:00h nastupom mladog i talentiranog DJ Irona, potom će uslijediti nastupi bendova Manitou, Off Duty, E play i Repetitor. Partneri promotivnog događaja su Općina Plužine, Crnogorska Komercijalna Banka- zlatni sponzor i službena banka Bedem festa, potom Pivara “Trebjesa” i klub “Zvono”.

Organizatori skreću pozornost na činjenicu da je organiziran prijevoz autobusom iz Nikšića za Plužine. Autobusi kreću u subotu u 15:30 h na platou ispred autobusne i željezničke stanice u Nikšiću. Povratak iz Plužina za Nikšić je u 01:00 h. Svi oni koji žele koristiti ovakav vid prijevoza mogu se prijaviti na tel: 068 334 918 ili u inbox na facebook stranici Bedem festa.