Puresound Custom Pro snare mrežice – evolucija snare mrežica

puresound

Ako tražite kvalitetne mrežice koje će zamjeniti one generične koje dolaze uz mnoge snare bubnjeve, prekinite potragu jer Puresound ima rješenje. Bilo da je riječ o Blaster seriji za one koji vole više dinamičke razine, Vintage seriji koja zadovoljava svaku retro glad ili Custom seriji koja je primjenjiva u svakoj prilici i nekakva je zlatna sredina među svim navedenim serijama.

Puresound Custom Pro je još jedan dodatak ovoj familiji snare mrežica. Bob Gatzen je poznati inovator koji surađuje s mnogim firmama kao što su Evans, DW i mnogi drugi. Također je i u ovoj Puresound seriji mrežica imao svoje prste. Jedna od najboljih inovacija kod Custom Pro-a bi bila takozvane Anti-Choke pločice na krajevima. Dizajnirane su da bi smanjile zujanje snare-a i omogućile povećanje tenzije mrežica, tako da nema opasnosti od gušenja zvuka prilikom zatezanja mrežica. Još jedna cool stvar kod Custom Pro-a bi bile Speed Release trakice koje se odvajaju od metalnog dijela Puresound mrežica. Tako da više nije potrebno raštimati i odšerafiti kompletnu snare mašinicu prilikom mjenjanja donje snare opne, već samo izvučete male pinove i tako odvojite metalni dio mrežica od trakica. Skoro pa da možete zamjeniti mrežice u pauzi između dvije pjesme. Inače mrežice su rađene od premium-grade čelika i mjeda (brass) u 20 i 24-nitnoj varijanti.

Ove mrežice daju reski i autoritativan ton. Dinamički rang je vrlo veliki. Brass mrežice su malo svjetlije i toplije u zvuku od čeličnih. Otvorenijeg su zvuka višeg pitcha i kraćeg sustaina. Steel mrežice su više kontroliranog zvuka ali jednako responzivne.

S Anti-Choke i Speed Release inovacijama Puresound Custom Pro su definitvno viši stupanj evolucije kod snare mrežica…, i tko ih kao takve ne bi htio na svom snare bubnju.