Puscifer još jednom dobio prednost pred Toolom

Maynard James Keenan poznat je kao frontman Toola, A Perfect Circlea i tek na kraju Puscifera, koji se često karakterizira kao njegov usputni projekt, no upravo Puscifer zadnjih pet (gotovo šest) godina drži prednost u njegovom kreativnom stvaralaštvu.

Davne 2007. Puscifer je okrio svoj prvi studijski album „”V” is for Vagina“ i EP pod naslovom „Don’t Shoot the Messenger“, a svaku godinu nakon uslijedio je dodatni EP – prvo  „”V” Is for Viagra (The Remixes)“(2008.) te „”C” Is for (Please Insert Sophomoric Genitalia Reference Here)“(2009.) Prošle godine smo dočekali i drugo studijsko izdanje Conditions of My Parole no prije nego li se uopće pomisli na novo izdanje Toola (koje bismo jedva dočekali) ili APC-a, eto nam još jednog Pusciferovog EP-a „Donkey Punch the Night“. EP će biti službeno objavljen 19.veljače 2013., a Keenan je natuknuo da bi se mogao razviti u kompletan studijski album.

S Keenanom kao nositeljem projekta i dalje surađuju iznimno talentirani glazbenici s prošlog albuma –  Mat Mitchell i Josh Eustis, novopridošlice Jeff Friedl i Matt McJunkins (Ashes Divide), posljednja inkarnacija APCa i skladateljica Juliette Commagere, bubnjarka Bat for Lashes – Sarah Jones, Jon Theodore (nekadašnji član Mars Volte) te kantautorica Carina Round.

Među novim pjesmama poput „Dear Brother“ i „Breathe“ našla se i obrada Queenove „Bohemian Rhapsody“ za koju je Keenan izjavio da je jedna od njegovih najdražih stvari te da su nastojali u potpunosti ispoštovati orginalan format no da nisu mogli izbjeći stavljanje vlastitog pečata na kraju.

Što se tiče Toola, o novom albumu nema novih vijesti unatoč tome što su ga neki časopisi i online magazini stavili na listu najiščekivanijih albuma za 2013.  Još 2011. čitali smo kako su članovi benda započeli sa stvaranjem novog materijala, češće bez nego sa Keenanom, a krajem ovog proljeća bubnjar Danny Carey izjavio je da ima okvir za pet novih pjesama te da ih namjerava sve završiti do kraja godine.  Fanovi Toola već polako nestrpljivo cupkaju u anticipaciji s obzirom da je “10,000 Days objavljen davne 2006.

EP „Donkey Punch The Night“ popis pjesama:

1. ‘Bohemian Rhapsody’ – “O.G. Mix”
2. ‘Breathe’
3. ‘Dear Brother’
4. ‘Balls To The Wall’ – “PIllow Fight Mix”
5. ‘Breathe’ – “Drumcell rework”
6. ‘Dear Brother’ – “Denton rework” (Big Black Delta)
7. ‘Balls To The Wall’ – “Silent Servant El Guapo Mix”
8. ‘Bohemian Rhapsody’ – “Sonoio rework”