Pussy Riot novim videom podižu svijest o očuvanju okoliša

Kao dio kampanje za novu pjesmu, ruske aktivistkinje Pussy Riot održale su seriju gerilskih akcija u ruskim šumama

Kao dio kampanje za novu pjesmu, ruske aktivistkinje Pussy Riot održale su seriju gerilskih akcija u ruskim šumama u razdoblju od siječnja do ožujka kako bi skrenule pozornost na brigu za okoliš. Pjesma je napokon objavljena ovih dana pod naslovom “Black Snow”, a nastala je u suradnji s MARA 37.

Pjesmu i prateći video spot producirala je članica grupe Nadya Tolokonnikova, a njihovo predstavljanje popraćeno je otvorenim pismom Tolokonnikove naslovljenom za “Putina i njegove prisne prijatelje” te se može pronaći na služenoj stranici Pussy Riot’s.

Po objavi novog videa Pussy Riot su se uputile u Alabamu kako bi se pridružile prosvjedima protiv drakonskih zakona protiv pobačaja koji su nedavno stupili na snagu u nekoliko saveznih država SAD-a.

Svojim prepoznatljivim vizualnim identitetom Pussy Riot su već davno nadišle granice getoiziranog kruga umjetničkih performera te postale dio pop kulture dok ih povjesničari umjetnosti već sada stavljaju u najviši rang aktivističke umjetnosti. Članice je krajem godine ugostio i hrvatski Human Rights Film Festival, a zbog velikog interesa publike organizatori festivala bili su primorani dodati još jedan datum kako bi zainteresirani mogli posvjedočiti njihovom energičnom nastupu.