Putem “Facebook sessionsa” ovog vikenda predstavljaju se Vinko Ergotić (Nellcote) i ZeroTwo

FB Sessions

U petak, 3. travanja “Močvarni Facebook sesion” do vaših domova donosi pomno odabrane pjesme u izvedbi frontmena grupe Nellcote. Vinko (Nellcote) će izvesti polusatni akustični set koji će odsvirati uživo iz svoje sobe.

Setlista će biti složena od pjesama koje se tematikom mogu povezati uz ova apokaliptična, tužna vremena koja su nas zadesila, razdvojila i zatvorila. Ali neka to bude melankolija i deprica koja će vas zagrliti i bit vam prijatelj na tih pola sata. Bit će tu starih dobro poznatih pjesama, friških premijera, a možda se zalomi i koja obrada.

Za subotu, 4. travnja od 21 sat putem Močvarine Facebook stranice organiziran je prijenos uživo koncerta niškog drum ‘n’ bass/metal projekta ZeroTwo.

Ukoliko želite podržati ovaj događaj možete uplatiti donaciju na linku na čemu organizatori unaprijed zahvaljuju: Hvala što pomažete da Močvara ne presuši!

1. Nellcote

Nellcote, Fotografija: Martina Petrić

Nelcote je četveročlani zagrebački autorski bend čija se glazba može smjestiti na među alternative, indieja i bluesa. Osim osnivača i glavnog autora Vinka Ergotića (vokal i gitara), bend čine Igor Ivešić (gitara), Lana Filipin (bas, back vokali) i Filip Barac (bubnjevi). Nellcote iza sebe ima nekolicinu singlova te EP album Surrender, a nedavno im je izašao prvi dugosvirajući nosač zvuka, Disturbance in a Quiet Summer Night.

Iako je ova postava nova, u dosadašnjim postavama Nellcote je svirao u mnogim popularnim zagrebačkim klubovima i festivalima (Tvornica kulture, KSET, Močvara, VIB, Vinyl, InMusic, Medvegradske ljetne večeri, Akustika u Rockmarku…), ali i u drugim gradovima (npr. Indirekt u Beogradu i Novom Sadu).

2. ZeroTwo

ZeroTwo je projekt nastao u Nišu 2017. godine, a sastoji se od dva člana – DJ-a Tjamila i gitarista Luke. Tjamil je DJ već dvadesetak godina i svojevrsni je veteran srpske jungle/drum ‘n’ bass scene, dok je Luka gitarist koji je aktivan u bendovima poput ZeroTwo, S.K.A., Decokvaritelji, Red River Valley, Scarlet Dust, SubSide, Streetcore Unity i mnogih drugih od ranih 2000-tih.

Od značajnijih uspjeha i nastupa, bend izdvaja osvojeno treće mjesto na prošlogodišnjem Bunt Rock Festivalu na RTS-u, kao i nastupe na beogradskom Beer Festu, Festivalu Rock Village u Banatskom Sokolcu, brojne nastupe u Nišu i okolici, kao i nastup na planinskom vrhu Babin zub, na Staroj planini. Taj nastup je svojevrsni rekord, jer se odvio na oko 2000 metara nadmorske visine.