Putokazi svojim iznimno uspješnim glazbeno scenskim djelom otvaraju 60. Ljetne priredbe u Krku

putokazi raskružje

Nakon premijernih riječkih izvedbi, Putokazi svojim iznimno uspješnim, odlično prihvaćenim od publike i kritičara, glazbeno scenskim djelom otvaraju 60. Ljetne priredbe u Krku.

Raskružje” libretistice Irene Križ u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka moći će doživjeti publika na Trgu krčkih glagoljaša, 16. srpnja u potpuno drugačijoj atmosferi, ovog puta pod vedrim nebom.

Raskružje je glazbena priča o ljubavi koja izlazi iz okvira – o ljubavi majke i njenoj unutarnjoj borbi s prihvaćanjem odvajanja od djeteta. Raskružje je inspirirano slavenskim mitom o Jarilu i Morani te grčkim o Perzefoni. Ljubav između dva svijeta u Raskružju postaje nemoguća zbog razlika u pripadnosti osoba drugačijeg podrijetla, imena. Ovaj neobični zaplet koji vrvi slavenskim vilama, bogovima, grčkim furijama i podsjeća nas tako na svakodnevne životne situacije u sukobu taština, straha i netolerancije. Glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad, vile Rusalke i Polunoćnice te Demonke, hadske furije i ostali, putujući Raskružjem suočavaju se sa stalnim mijenama.

U raskošnoj produkciji mjuzikla sudjeluje četrdeset izvođača, a uz Irenu Križ i Filipa Franka umjetnici u projektu su i Lenka Udovički, Ivana Kalc, Tajči Čekada, Deni Šesnić, Martino Šesnić, Goran Časni i Saša Ostojić.