Radio Luksemburg predstavlja novog pjevača i najavljuje novi singl “Otkada ime ti znam”

radio luxemburg

Nakon dva uspješna albuma, „Radio Luksemburg u boji” (2011.) i „100 metara do sreće” (2013.), osvojenog Porina za najboljeg novog izvođača 2012. godine, nekoliko hit singlova među kojima su „Idu dani”, „Ako nemam te”, „Tvoje boje” i „100 metara do sreće” te nekoliko promjena u postavi benda, Radio Luksemburg vraća se s novim singlom i videospotom za pjesmu „Otkada ime ti znam” koji najavljuje novu aktivnu fazu benda. Mikrofon glavnog vokala u Radio Luksemburgu na novom singlu preuzima mladi i talentirani Gregor Greg Klarić.

U punih devet godina djelovanja Radio Luksemburg na svakom je albumu mijenjao pjevača pa je tako Gregor Klarić treći vokal Luksemburžana – nakon Nikole Marjanovića na prvom i Danijela Dizdara na drugom albumu. Ovaj mladi glazbenik rodom iz Rovinja osim glazbom bavi se i kazalištem i sinkronizacijom, a najbolje je da vam ga predstavimo kroz nekoliko pitanja.

Predstavi nam se – tko je Gregor Klarić, tko se krije iza tog momka s tetovažama, što voliš i što te raduje u životu?

Greg: Dolazim iz Rovinja, a u Zagreb me dovela što drugo nego glazba. Osim na probama i snimanjima s Radio Luksemburgom, dane provodim u tonskom studiju za sinkronizaciju tako da me najviše raduje razvaliti se na kauč i zaspati na pola filma.

Nakon Nikole Marjanovića i Danijela Dizdara, ti si treći vokal koji je došao u Radio Luksemburg. Osjećaš li pritisak zbog svojih prethodnika i toga kako će te publika prihvatiti?

gregorGreg: Ne osjećam pritisak radi mojih prethodnika jer sam uvjeren da će se novi singl, kao i ostale stvari koje spremamo, sviđati staroj, a i novoj publici RL-a. Naravno da publika ima svoje favorite, ali i Daniel i Nikola i dalje se bave glazbom tako da nema potrebe za nostalgijom. Glazba koju su oni otpjevali zauvijek će biti tu.

Je li se s tvojim dolaskom u bend promijenio i zvuk koji stvara Radio Luksemburg?

Greg: Radimo na novim stvarima što donosi i malo drukčiji ”štih”, ali ostaje naravno prepoznatljivi zvuk RL-a.

Uskoro ćemo moći čuti i novi single „Otkada ime ti znam”. Kako bi ti osobno pjesmu opisao u samo tri riječi?
Greg: Da opišem novi singl u samo tri riječi? Može i jednom – DOBRA! Moćna, ljubavna, Radio Luksemburg!

Novi singl Radio Luksemburga „Otkada ime ti znam” uskoro će se zavrtiti u radijskom eteru diljem Hrvatske, a do tada pogledajte teaser za singl i videospot „Otkada ime ti znam”.