Radiohead predstavio nikada objavljenu pjesmu s kultnog albuma “OK Computer”

Britanski Radiohead objavio je prvi video sa svog nadolazećeg reizdanja klasika iz 1997. godine, „OK Computer”. Pjesma „I Promise” je jedna od pjesama koje su snimljene u vrijeme snimanja ovog albuma, ali nikada ranije nije objavljena.

Povodom 20. obljetnice ovog albuma, Radiohead su pripremili  izdanje “OKNOTOK” koje će uz remaster originalnih 12 analognih snimaka s albuma “OK COMPUTER” sadržavati i osam B-sides pjesama, kao i tri nikada objavljene pesme “I Promise”, “Lift” i  “Man Of War”. Posljednje tri pjesme su snimljene u vrijeme snimanja albuma, ali do sada nisu našle mjesto na službenom izdanju.

“OK Computer” je objavljen 1997. godine, a producirao ga je Nigel Godrich. Na albumu se nalaze singlovi i hitovi kao što su “Paranoid Android”, “Karma Police”, “Lucky” i “No Surprises”. Smatra se najboljim albumom benda i njihovo je prvo izdanje koje je dospjelo na prvo mjesto britanske liste i bilo nominirano za Grammy za album godine. The National Recording Registry je 2015. godine izabrao album kao izdanje koje se čuva u Kongresnoj knjižnici kao djelo od “kulturnog, povijesnog i estetskog značaja”.

Reizdanje služebno očekujemo u objavi 23. lipnja.