Radiohead razotkrio tajnu kriptiranih poruka novim videom

Posljednjih dana Radiohead je svojim fanovim priuštio mnogo uzbuđenja, što pozitivnog, što negativnog. Nekima njihova igra skrivača nije legla bez uzrujavanja, dok su ostali kao vječiti optimisti ipak naslutili da se sprema nešto veliko. I čini se da su bili na pravom tragu.

Podsjetimo, britanske art-rock ikone Radiohead ovog su vikenda u potpunosti nestali s interneta. Njihova službena stranica www.radiohead.co.uk nestala je bez traga, a nestali su i svi postovi koji su ikada objavljeni s njihovog twitter računa koji broji 1,58 milijuna sljedbenika te facebook profila koji ima 11,8 milijuna ‘lajkova’, objavio je britanski Telegraph.

radiohead
Uz to neki fanovi su doživjeli i neugodnija iznenađenja. Prije nekoliko dana na njihove e-mail adrese stigla je poruka “Burn the witch” (Spalite vješticu) u kojoj, zagonetnim stihovima “Sing a Song of Sixpence that Goes/Burn the Witch/We Know Where You Live“, poručuju fanovima da znaju gdje žive. Također, u veljači ove godine bend je registrirao ime nove tvrtke pod nazivom Dawnchoruss Ltd.

Jutros je međutim sve bilo jasnije kada se na YouTube kanalu pojavio novi spot za pjesmu “Burn the Witch”. Animirani spot neminovno je najava još neimenovanog devetog studijskog albuma, što se da naslutiti i vizualijama koje je bend objavio na svojim društvenim mrežama. Bez sumnje, čeka nas još kriptiranih poruka.