Radionica Ivana Marušića Klifa “Projekcije u prostoru, što, kako i zašto?” u &TD-u

Foto: Kristijan Smok

Nakon prošlogodišnje IzRadionice Solarnog sata koju je na poziv Kulture promjene SC-a i projekta Edukultura osmislio i realizirao Davor Sanvincenti sa suradnicima, ove godine kreće se u još jednu IzRadionicu;  Projekcije u prostoru, što, kako i zašto? pod vodstvom multimedijalnog umjetnika Ivana Marušića Klifa.

Na radionici će sudionici s voditeljem raditi na konceptualizaciji i realizaciji video instalacija malog formata, koristeći video projektore malih dimenzija. Prostorni smještaj projekcija, odnos prema trajanju, interakcija s publikom te jednostavne tehnike video-mapiranja samo su neke od tema kojima će se baviti. Završni rezultat ovog zajedničkog rada je sedam instalacija koje će biti stalno postavljene u Teatru &TD, MM centru te ostalim prostorima unutar kompleksa Studentskog centra.

Prvi radni sastanak održat će se 20.12.2017. u 17 sati Teatar Itd, a konačna realizacija rad(ov)a u ožujku 2018. Kotizacija za radionicu se ne naplaćuje. Ako ste zainteresirani, voljni, željni… i treba vam pomoć u konceptualizaciji i realizaciji vlastite video instalacije…pošaljite kratki životopis, motivaciju za radionicu i kontakt na edukultura.sc@gmail.com do 18.12.2017. u ponoć. 

Uvjeti:
– osnovno poznavanje softvera za video/audio montažu
– osnovno znanje snimanja video kamerom/mobitelom/foto aparatom
– iskustvo u samostalnoj realizaciji umjetničkih radova
– motivacija

Multimedijalni umjetnik i performer Ivan Marusic Klif (1969.) jedan je od prepoznatljivih domaćih umjetnika koji se bavi izradom interaktivnih i zabavnih kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija. 1994. g. diplomirao je na The School of Audio Engineering u Amsterdamu. Bilo da radi sa zvukom, svjetlom ili videom, Klif neprekidno konstruira složeni ambijent, počevši od ranih svjetlosnih instalacija iz devedesetih godina prošlog stoljeća do instalacija kontroliranih računalnim programom. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu, a kontinuirano bavljenje umjetnošću na ‘granicama žanra’, propitivanje mogućnosti medija i otvorenost pristupa donijeli su mu nagradu publike natječaja i izložbe T-HT nagrada@msu.hr (2007.) te nagradu Vladimir Nazor za instalaciju Lambda u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo i za izložbu u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca (2012.).

Radionica ‘Projekcije u prostoru – što, kako i zašto?’ realizira se u sklopu projekta Edukultura SC Kulture promjene SC-a uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.