Rambo Amadeus u novom elementu, sa svježim „ementalerom“ obješenim o jedriličarski konop

rambo
Fotografije: Roberto Pavić/Vintage Industrial Bar facebook

Po prvi put na novoj lokaciji, u Vintage Industrial Baru, pojavio se neki novi Rambo Amadeus u novom elementu, sa svježim „ementalerom“ obješenim o jedriličarski konop. Viseći na gredi nasred bine, dvokrako remek-dijelo, blago rečeno, iz Chukamotove čarobne radionice, nam je nagovještalo još jedno jedinstveno glazbeno-plesno iskustvo u Rambovom aranžmanu potpomognuto sa pet virtuoznih Winetoua.

Uvod u narodno veselje je počelo F.G.M.-om, sa albuma Titanic, a podosta se hitova sa tog albuma naredalo. Atmosfera na tragu zadimljenih jazz klubova, a u sličnoj izvedbi slijedi „Hipišizik-metafizik“, te prijelomni „O Ruk“. Društvo se zabavlja, pojedici se zezaju sa Rambom dobronamjerno ga podbadajući. Sa „Vrha Dna“ odradili su „Privatizovat“, jednu odu narodima na ovim prostorima, a nakon nje „Fela kruti, druže stari“ koja nas je podsjetila na neka minula, ljepša vremena.

rambo-roberto-pavic

Đuska se pojačava sa „Marokom“, neizbježna avantura (ne)sretnog mornara. I posjetitelji u jednu ruku isto se nisu mogli prestati obuzdavati. I kako „Vrijeme teče“ funky jazz akcija oko hitova nikako se ne nazire kraju. „Fap mašina“ je digla i onog zadnjeg čiču koji je „ Zreo za Penziju“ da pomakne kuk dovoljno da uživa, a da ne pukne.

Skoro dva i pol sata se Kilo Car i Winetoui nisu micali sa bine. Vidno, čujno i vremenski vrlo dobro uštiman band. Čvrsta i bezgrešna ritam sekcija, brass sekcija sačinjena od saxa i trube digli su Rambov opus na novi, bolji nivo. Klavijature već standardne i neizostavne.

rambo-2-roberto-pavic

Na bis ih je već dobrano navučena ekipa zdušno prizvala sa umiljujućom pjevanjem „Čobane Vrati se“, ali nam nije došao Čoban, niti Rambo Amadeus, već Rocky Chopin. Pokazao je da je i dalje u zavidnoj fizičkoj spremi, izvodeći sklekove sa pljeskom u ogrtaču. Svih 5,6 je odradio savršeno.

I sa tim na umu, da je Rambo ili Rocky i dalje voljan i željan razveseljavati svoje ovce, veselimo se ponovno i skorašnjem dolasku, bilo to u Saxu, Vintageu ili na pašnjacima kraj Save.

Rambo Care.