Rammstein objavili slike iz studija: “Work in progress”

Bend je u studiju, snimaju li novi album?

Na službenoj web stranici njemačkih metalaca, također i na njihovim društvenim mrežama, osvanule su fotografije na kojima su detalji studijske opreme, ali i nekoliko fotografija benda “u akciji”. 

Uz objavu nema dodatnih informacija, osim naslova “Work in progress“. Fanovi benda putem Facebooka svakako komentiraju  kako se nadaju i novom albumu i novoj turneji. Sve skupa miriši kao da se nešto kuha.

Njemački metalci zadnji su studijski album ”Liebe Ist Für Alle Da” objavili 2009. godine, a 2011. na kompilacijskom albumu ”Made In Germany” našli su se Rammsteinovi najveći hitovi, zajedno s do tada neobjavljenom pjesmom ”Mein Land”.

Članovi benda ranije su potvrdili kako rade na sedmom albumu te da su prve ideje pojavile još 2015. Unatoč tome, gitarist Richard Kruspe prošle godine je, kako prenosi NME, za Resurrection Fest izjavio kako je on skeptičan po pitanju odlaska u studiju budući da se bend skoro razišao za vrijeme snimanja prošlog albuma. Također je rekao da bi taj album mogao biti posljednji album benda. “To je samo osjećaj – možda sam u krivu, ali jednostavno u ovom trenutku osjećam kako bi to mogao biti zadnji (album) koji imamo.

Uz nedavno objavljene fotografije, čini se kako je gitaristu tadašnji osjećaj možda ipak prevario i da se fanovi mogu nadati novom albumu budući da se nedavna objava može shvatiti kao svojevrstan “teaser” prije velikih službenih vijesti. Više informacija očekuje se uskoro.

Rammstein je njemački metal bend osnovan 1994. u Berlinu. Predvodnici njemačkog metala i subžanr Neue Deutsche Härte poznati su i po nagrađivanim impresivnim live izvedbama koje uključuju razne pirotehničke elemente. Unatoč tekstovima koji su uglavnom na njemačkom jeziku postigli su iznimnu svjetsku slavu. Od samog početka djeluju u istom sastavu (Richard Z. Kruspe,  Oliver “Ollie” Riedel, Christoph “Doom” Schneider, Till Lindemann, Paul H. Landers i Christian “Flake” Lorenz), a do sada su. uključujući debitantski ”Herzeleid” iz 1995., objavili šest studijskih albuma, tri studijska albuma i album s najvećih hitovima. 

Diljem svijeta imaju zavidnu bazu fanova, a vole ih i u Hrvatskoj: u petak, 20. travnja će u zagrebačkom Vintage Industrial Baru nastupiti Kein Engel – Rammstein Tribute Band.

(Izvor: Rammstein.de)