Ravi Coltrane Quartet u Lisinskom

ravi_606Sopran i tenor saksofonist Ravi Coltrane, sa svojim će Ravi Coltrane Quartetom, nastupiti u srijedu 25.2.2015.u 20:00  sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Ravi Coltrane, koji je ime dobio po indijskom sitaristu Raviju Shankaru s kojim je njegov otac surađivao, stidljivo je stupio na jazz pozornicu, ne želeći se “šlepati” i koristiti slavom svoga oca Johna Coltranea i majke Alice Coltrane. Afirmirao se ponajprije zahvaljujući Elvinu Jonesu koji ga je pozvao u svoj sastav Jazz Machine u kojem je Coltrane tijekom 1990-ih izgradio reputaciju respektabilna glazbenika suvremenog jazza. Surađivao je s najznačajnijim jazzistima mlađeg naraštaja, posebice Steveom Colemanom, ali i legendama jazza poput Pharoaha Sandersa, McCoya Tynera, Herbiea Hancocka i Jacka DeJohnettea, kao i rockerom Santanom. Član je all star sastava Blue Note 7 i Saxophone Summit, a afirmirao se i kao vođa sastava objavivši niz samostalnih albuma. Pokrenuo je vlastitu izdavačku tvrtku RKM Music kroz koju promiče djelovanje mladih, progresivnih američkih jazzista, ali i nekih već afirmiranih kao što su Robin Eubanks i David Gilmore. Uz uspješnu karijeru jazz glazbenika, sustavno proučava i sistematizira očevu glazbenu ostavštinu.

Ravi Coltrane – sopran i tenor saksofon / soprano and tenor sax
David Virelles – glasovir, klavijature / piano, keyboards
Dezron Douglas – kontrabas / double bass
Johnathan Blake – bubnjevi / drums

Cijena ulaznica: 100,00 kn
20% popusta za članove Jazz kluba Zagreb, pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i osobe s invaliditetom.
10% popusta za učenike, studente i umirovljenike.

Učenici i studenti mogu uz predočenje valjanog dokumenta sat vremena prije koncerta kupiti ulaznicu po cijeni od 10,00 kn ukoliko ima preostalih ulaznica.

Cijena pretplate za pet koncerata ciklusa Jazz.hr: 400,00 kn