Razočarani Waters smatra da mu Gilmour uskraćuje pristup fanovima Pink Floyda

Waters u video poruci javno proziva Gilmoura, tražeći pravdu i za druge članove grupe Pink Floyd

Fotografija: Facebook @rogerwaters

Roger Waters javno je optužio Davida Gilmoura da mu uskraćuje pristup do više od 30 milijuna fanova grupe Pink Floyd.

Naime, Waters nekadašnjem kolegi zamjera što samo on ima pristup službenoj stranici benda koji je proslavio ne samo njih dvojicu, nego i druge članove.

Ranije ovog tjedna, Roger Waters objavio je svoju snimku pjesme “Mother” i iako je, kako kaže, iznimno zadovoljan reakcijama, ipak bi volio imati mogućnost svoj rad predstaviti većem broju ljudi koji bi voljeli čuti pjesmu, a to su, smatra, upravo fanovi koji prate web stranicu i službeni Facebook Pink Floyda.

“Vas milijun i pol vidjelo je moju novu verziju pjesme “Mother” i to je divno.” – obratio se Waters u video poruci – “Zaista mi je toplo oko srca. No, ipak, izdvaja se pitanje: Zašto video nije dostupan na stranici koja se vodi kao službena stranica grupe Pink Floyd? Pa, odgovor na to je da ništa što je moje nije tamo objavljeno. David Gilmour zabranio mi je pristup.”

ANNOUNCEMENT

An announcement from me. And when I mention the Pink Floyd website, I also mean the Facebook page and all the rest.

Gepostet von Roger Waters am Montag, 18. Mai 2020

“Imao sam razne prijedloge kako da nadiđemo taj naš međusobno grozan odnos…” – komentira te dodaje – “Vas 30 milijuna koji želite čuti Pink Floyd novosti… želite to zbog rada koji smo kroz dugi niz godina stvarali nas petorica: Syd (Barrett), ja (Roger Waters), Rick (Wright), Nick (Mason) i David (Gilmour).”

“…čini mi se da bi bilo fer i korektno kada bismo svi imali jednak pristup i jednaku mogućnost podijeliti s vama svoje nove projekte.” – zaključio je Waters.

U video obraćanja glazbenik se dotaknuo i posljednjeg susreta s Gilmourom i bubnjarem Nickom Masonom. Također se osvrnuo na svoj odlazak iz benda, 1985. godine te preuzimanje Gilmourovog vodstva što je, vjeruje, rezultirao začetkom njihovih svađa.

”Čini mi se da, budući da sam otišao, on smatra kako od tad on “posjeduje” Pink Floyd, da je on Pink Floyd, da sam ja nebitan te da bih trebao držati jezik za zubima” – razočarano komentira Roger Waters, inače jedna od originalnih osnivača grupe Pink Floyd kojoj se Gilmour pridružio tek kasnije.

***
Moglo bi vas zanimati: 

Bubnjar Pink Floyda smatra da je vrijeme da se Waters i Gilmour pomire