Razotkrivena tajna ‘Glazbene kuće’!

glazbena-kuca

Od nedavno se u zagrebačkim glazbenim krugovima počelo pojavljivati ime ‘Glazbena kuća’. Novi bend ili nešto drugo? Odlučili smo potražiti ‘krivce’ i privesti ih da sve priznaju, a vama donosimo transkripte sa svjedočenja.

Što je ‘Glazbena kuća’ i tko stoji iza nje?

GK: ‘Glazbena kuća’ je mjesto gdje se okupljaju glazbenici te vježbaju, snimaju i druže se. Iza ovog projekta stoje Goran Crnković-Crni i Marko Rabatić-Zec.

Odakle ideja i naziv?

GK: Pošto se oboje bavimo glazbom, a do  sada nismo naišli na adekvatan prostor, odlučili smo sami napraviti prostorije koje nas akustički zadovoljavaju.

Oko imena postoji ‘povijesna’ priča. Kao klinci išli smo na probe kod Marijana na Mirogoj i to smo tamo zvali KUĆA. Puno je lijepih uspomena iz tog vremena, tako smo se mi, u to ime, nazvali GLAZBENA KUĆA.

Što nudite od opreme?

GK: Što se opreme tiče, imamo Marshall MK 2 SUPER LEAD sa boksom 4×12, Fender custom 50w tube sa boksom 2×12, Fender kxr200, Fender Deluxe112, BOSE L1/2,T1 TONEMATCH audio engine, bubnjeve Sonor Sonic Plus te još mnogo toga.

Ok, to zvuči kako treba. Kolika je cijena najma prostora?

GK: Cijena termina od dva sata je 100 kn, ternin od tri sata 130 kn, s time da cijena termina do 16 sati iznosi svega  35kn/sat. Dogovoriti termin se može na glazbenakuca@gmail.com.

I za kraj, koji su daljni planovi?

GK: Planova ima, naravno, puno – pokrenuti glazbeno edukativne tečajeve, održavati glazbene seminare, live nastupe, pokrenuti festival…

Tajna ‘Glazbene kuće’ je otkrivena, a na vama je da provjerite kako to izgleda ‘live’.

Fotografija – Čižmas Dizajn.