Recenzija: Boris Ciglenečki: MOJIH 55 GODINA S GLAZBOM

cigleneckiBoris Ciglenečki: MOJIH 55 GODINA S GLAZBOM, Aquarius Records 2014.

piše: Dinko Husadžić Sansky

Boris Ciglenečki je kulturna činjenica hrvatske glazbe. Čovjek je hodajuća povijest našeg jazza i ovaj album je mudar potez Aquarius Recordsa, pogled je to na jednu sjajnu glazbenu karijeru.

HGM Jazz Orkestar Zagreb i  dirigent Sigi Feigl u trajnoj su povezanosti s Borisom. Ovaj koncert, uz 55. godišnjicu glazbenog djelovanja pravi je šlag na torti. Tu su i iznimni solisti hrvatske glazbe: Zdenka Kovačiček, Radojka Šverko, Gabi Novak, Stjepan Jimmy Stanić, Dunja Skopljanac- Peroš .

Uz poznate jazz standarde (fino zvuče u big band aranžmanima) imamo i „Norwegian Wood“ Lennona i MCCartneya, imamo odličnog Stanića u „Fly Me To The Moon“ …tu su i  skladbe iz hrvatske glazbene povijesti, poput „Zbog jedne melodije davne“, „Sve što znaš o meni“ i „Intima“.

Cijeli je niz odličnih instrumentalista iz HGM Jazz Orkestra – Zvonimir Bajević, Adam Ladanyi, Andreas Marinello, Marko Bočić, Branko Sterpin…na „Meetin Time“ čujemo Darka Sedaka Benčića…pa fini solo na gitari Ante Gele u „What A Difference A Day Made“ i „Sve što znaš o meni“…impozantan popis sudionika, a u ovom jazzističkom centru svemira – Boris Ciglenečki na bubnjevima, nenametljivo i upečatljivo istodobno!

Vjerujemo u još Borisovih plodnih glazbenih godina.