Repetitor i Harvo Jay donose mali rock spektakl u Osijek

10 godina prošlo je od kad je riječ repetitor postala toliko ponavljana da je ispunila samu svrhu svoga značenja. Osim elektroničkih izuma, najzaslužniji za repeticiju izraza je svakako beogradski post-nihilist-punk-noise-rock trio Repetitor.

Opisivani su nebrojenim epitetima, svrstvani u brojne žanrove, sa nekoliko repetitivnih pojmova: žestoko, ljuto, iskreno, sirovo, panično. Glazba koju Repetitor odašilje mračna je i mučna, na momente boli poput najgore stvarnosti kojom su dirigenti napadaja panike od rane mladosti okruženi, a kroz energentski izboj prljavo pulsirajućeg ritma i vrišteće distorzije oslobađa se sustavnih okova barem na čas, zajedno i skupa sa svojom publikom.

Posljednje desetljeće pregazili su pozornice najvećih europskih festivala poput EXIT-a i SZIGET-a, kulturološki šokirali Kinu i Rusiju, punili koncertne dvorane diljem regije, a s promocijom novog albuma zavrsili su i u beogradskom zatvoru.

Ovog puta dolaze i u osječki Oxygene 10. veljače predstaviti svoje posljednje studijsko izdanje “Gde ćeš”. Lokalnu podršku pružit će im osječki dream noise/noise pop trojac Harvo Jay koji je ove godine oduševio žiri Karlovačko RockOff natjecanja, a ulaznice za ovaj mini rock spektakl možete nabaviti po cijeni 70kn/90kn.