Republika – “Pišem kući propalo je sve”

Grupa Republika, predstavlja peti singl “Pišem kući propalo je sve”. Pjesma je snimljena u studiju ZG ZVUK, a producent je Hrvoje Prskalo.

“Tema pjesme je odjek zbivanja koja nas svakodnevno ujedaju. Rasulo na svim životnim poljima koje rezultira odustajanjem od daljnjih pokušaja i emotivnim padom. Snažan zvuk i energičnost u sviranju, koji su uobičajeni za nas ,podižu tu umrtvljenost u stadij cinizma i izrugivanja. Bit će bolje…nekad negdje netko reče!”, rekli su momci iz benda.

Za pjesmu je snimljen i spot na dvije lokacije; u Slavonskom Brodu i u Zenici. Snimatelji su Tino Mrvelj i Ferida Abdagić, a spot je osmislila i montirala Ferida Abdagić (produkcija Le Non) koja je već surađivala s bendom.

Republiku čine Dubravko Đuričić (vokal i gitara), Matija Obradović (gitara), Filip Križan (bas gitara) i Ivo Baričević (bubanj). Javnosti su se predstavili krajem 2014. godine sa singlom “Nema više vremena”, a nakon nje su objavili još četiri singla za Croatia Records, “Ako znaš”, “Sladak par”, “Razveseli me” i aktualan singl.