Riječki kolektiv Mrave Brojim nudi odgovore na pitanje “Što je alkohol”

"Pjesma 'Alkohol' je istovremeno teška i lagana, romantična i gruba, ljekovita i bolna"

Mrave brojim, Fotografija: ProRec

Tko ili što je Alkohol? Brkati tamničar, žena zanosne ljepote ili preplašeni dječak? Zaborav ili sjećanje? Bol ili sloboda? Pitanja koja promiču pored prozora u vlaku, u odrastanju, životu…

Pjesma ‘Alkohol’ je istovremeno teška i lagana, romantična i gruba, ljekovita i bolna, govori o novom singlu Gospođo Pitomi iz riječkog kolektiva Mrave Brojim.

Nakon uvodnog singla ‘Moje pleme‘, singlom i video spotom za ‘Alkohol’ riječki narančasti kolektiv Mrave Brojim nastavlja s najavom albuma prvijenca u izdanju Dallas Recordsa.

U novoj pjesmi, kao stalna suradnica kolektiva, gostuje i prateći vokal Katia Juroš, a recital na raunagarskom dijalektu izvela je Dara RaunaGara.

Za novu pjesmu predstavljaju i video spot koji je osmislila i režirala Sanja Prodan:

Osnivač ovog riječkog kolektiva je Gospođo Pitomi, osebujni riječki glazbenik, član prve postave grupe Grč te nekadašnji član grupe Let 3, Zoran Klasić  Osim njega u Mrave brojim djeluju Zoki Oktava, Sunce Mamino i Gospodin Morski.

Glazbu i tekst potpisuje Zoran Klas, a u aranžmanu u kojem su sudjelovali još Loris Zupičić, Lena Crnković i Ivan Valušek. Snimanje i produkciju potpisuje Matej Zec, a pjesma je snimana u studiju G.I.S.