Riječki Officer Down slave deseti rođendan na Terasi Hartere

Officer Down Big

Officeri slave deseti rođendan i svoj će jubilej obilježiti rođendanskim koncertom 21. svibnja 2016. na Terasi Hartere, s početkom u 20 sati.

Riječki bend Officer Down ove je godine napunio deset godina aktivnog djelovanja na glazbenoj sceni. Takvu godišnjicu svakako valja obilježiti za pamćenje, a kako drugačije nego vrhunskom koncertnom poslasticom kojoj će pridonijeti i bivši članovi benda koji će im se pridružiti na pozornici, ali i gostujući bendovi, te na taj način još jednom podržati Officere u njihovom daljnjem glazbenom usponu. Tako će, osim slavljenika, na Terasi Hartere nastupit Sunshine Madness (Ri), Drunken Monkeys (Krk) i Kalifat Dub (Zg/Lj).

Officer Down 2 BigRiječki osmeročlani kolektiv nastao je 2006. godine, a od onda je kroz bend profiltriralo desetke glazbenika. Glazbeni opus benda Officer Down može se opisati kao dinamična mješavina ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk. Tijekom desetogodišnjeg staža bend je odsvirao stotinjak koncerata i nastupio na brojnim festivalima. Time se svrstao u vrlo malu skupinu riječkih bendova bez službenog izdavača koji su izrazito koncertno aktivni i prepoznati diljem zemlje i regije.

Do velikih promjena u zvuku Officera dolazi 2009. godine kad u bend dolaze novi gitarist, bubnjar i pjevačica, čime vođen bend odlučuje preraditi gotovo sve svoje postojeće pjesme. Kao rezultat toga, 2011. godine izlazi demo prvijenac pod nazivom „Fušeri uzvraćaju udarac“, a uskoro je snimljen i spot za pjesmu „Preferencija“. Iste godine brass sekcija dobiva pojačanje u vidu trombonista Petra Tepšića, koji svojom kreativnošću popunjava onaj zadnji kotačić koji je nedostajao. Iduća značajna godina bila je 2013., kada bend nakon prolaska dvije polufinalne večeri ulazi u finale HR demo kluba koji je održan u zagrebačkoj Tvornici. Godinu dana kasnije, 2014., bend se našao i u finalu HGF festivala u Vintage Industrial Baru.

Officer Down trenutno priprema pjesme za novi album i sprema proslavu deset godina postojanja, čime će ova 2016. godina biti jedna od najaktivnijih u povijesti benda. Trenutnu postavu benda Officer Down čine Jana Dabo Vukomanović (vokal), Vanja Kauzlarić (prateći vokal), Matko Hrvatin (gitara), Radoslav Tičić (gitara), Marino Squarcia (bas gitara), Rok Božić (bubanj), Jasmin Okanović (truba) i Petar Tepšić (trombon).

Officer Down Cover photo

Ulaznice za slavljenički koncert bit će moguće kupiti na samom ulazu u Harteru na dan koncerta po cijeni od 20 kuna, a nakon pola noći ulaz će koštati 30 kuna. Officer Down u narednom će periodu svojim fanovima dijeliti ulaznice te razne druge nagrade iznenađenja, a sve o tome i ostalim novostima o koncertu pratite na Facebook eventu rođendanskog koncerta riječkih Fušera.

Bend Officer Down možete pratiti na njihovoj Facebook stranici i YouTube kanalu.