Ritchie Blackmore vraća se rock glazbi

blackmoreGotovo dvadeset godina nakon što je prešao na srednjovjekovnu folk muziku, legendarni Ritchie Blackmore izjavio je da bi mogao ponovo svirati rock, ali ne u nekom dužem razdoblju.

“Samo nekoliko dana, slijedećeg lipnja.” komentirao je Blackmore za francuski Le Parisien. “Ali za sada nisam još odlučio o osobama sa kojima želim raditi. Imam dobru ideju o idealnim kandidatima, ali ne bi bilo fer da bilo što sada kažem. Znat ću za točno mjesec dana koga želim imati u tom bendu da svira pjesme Deep Purple-a i Rainbowa. Vjerojatno ćemo odsvirati tri ili četiri koncerta u lipnju, to je sve.”

Nedavno su bivši članovi oba benda najavili moguće ponovno okupljanje. David Coverdale, koji je sa Blackmoreom radio od 1973. do 1975., izjavio je da je njegov aktualni tribute album “The Purple Album” nastao nakon neuspjeha planova o svirci sa Blackmoreom.

Izjave o ponovnom okupljanju stizale su i od Joe Lynn Turnera, člana Rainbowa od 1980.-84. i Deep Purplea od 1989.-92..

“Mislim da Joe neće biti dio ove avanture, ali on to još nezna.” komentirao je Blackmore. “On odrađuje svoje, sviđa mi se i napravio sam dobre albume i dobre pjesme s njim, kao “Street of Dreams’. Ali ja razmišljam da napravim mješavinu u bendu, sa poznatim ljudima i nekima ne toliko poznatim. To je moj način razmišljanja trenutno.”

Blackmore je završio priču o novom projektu izjavom da bi “trebalo biti tri ili četiri osobe koje bi mogle biti zainteresirane” za suradnju.