Robert Funčić – “Dječak”

Sjetna balada “Dječak” emotivna je skladba u kojoj se Funčić s nostalgijom prisjeća davne ljubavi, sretnih trenutaka jednog ljeta i prošlih vremena koja su odisala nadom i idealizmom. Iako je pjesma već osvojila publiku i kritiku i to čim je izdana prije nekoliko godina, intimna ispovijest ovog skladatelja sada je dobila i svoju vizualnu formu u obliku videospota kojeg su snimili Robi Kalčić i Igor Modrić, a montirao ga je Studio Grozić.

Riječ je o crno-bijelom videu koji kroz slike sjećanja evocira trenutke mladosti i jednog ljeta ljubavi.Tu su i kadrovi u boji koji predstavljaju sadašnjost kao ishodišni trenutak iz kojeg se autor  sa sjetom vraća u prošlost. Tako se slike prošlosti i sadašnjosti spajaju u zanimljivoj kombinaciji stvarajući novi doživljaj. Sniman je u Rijeci, rodnom gradu autora koji je i vječni izvor njegova nadahnuća.

Ovaj video uradak prvi je u nizu planiranih za njegove nove pjesme, a sljedeći singl koji se uskoro predstavlja javnosti nosi ime „Brod“.

Funčić je poznat kao autor i gitarist jednog od kultnih bendova iz vremena novog vala- riječke grupe Xenia, a kasnije je surađivao s mnogim hrvatskim glazbenim imenima poput Tine Vukov, Matije Dedića, En Face, E.N.I., Carle Belovari itd. Dobitnik je nagrade Porin za koju je i višestruko nominiran.

Skladba “Dječak” najavljuje novi album kantautorskih pjesama imena „Dječak, brod, čempres“ na kojem se Funčić prvi put predstavlja kao kantautor, ponajviše zahvaljujući entuzijazmu Vlade Simcicha-Vave koji je ove pjesme “ukrao” iz ladica ovog samozatajnog umjetnika iz Rijeke.