ROBERT FUNČIĆ predstavlja novi singl ”GRAD”

Robert Funčić poznato je ime u sferi hrvatske pop glazbe, posebice riječke scene. Samozatajni riječki skladatelj i producent odnedavno se predstavlja i kao kantautor. Novi album s kantautorskim pjesamama najavljen je singlom ”Dječak”, a u najnovijem singlu ”Grad”, pjeva o Rijeci i njenim ljudima, gradu koji prožima svaki dio njegovog života.

Manje je poznato da je Funčić tvorac mnogobrojnih uspješnih pjesama različitih domaćih umjetnika, a dobitnik je i nagrade Porin za koju je i višestruko nominiran.Tvorac je debi-albuma Tine Vukov “Tuga dolazi kasnije” (glazba, stihovi, aranžman i glazbena produkcija), a kao producent je prisutan i na mnogim albumima i snimkama riječkih rockera (Grad, En Face, Damir Halilić-Hal), jazzera (Quartet Sensitive, Denis Razz, Henry Radanović, Matija Dedić), solista (ENI, Carla Belovari) i mnogih drugih.

U snimanju ”Grada” uz Roberta Funčića (glas, prateći glasovi, gitara, klavijature) sudjelovali su Ivo Popeskić (klavir), Henry Radanović (kontrabas), Krunoslav Veršić (udaraljke) te prateći vokali Ana Kučan i Katarina Jurić.