Robert Plant predstavio novi singl

Novi album bivšeg pjevača legendarnih Led Zeppelina, Roberta Planta, bit će objavljen 13. listopada pod naslovom “Carry Fire”, a u njegovom iščekivanju Plant nastavlja s objavom najavnih singlova. 

Najavljen u kolovozu singlom “The May Queen” te nadavno objavljeni “Bones of Saints”, nasljednik albuma ”lullaby and… The Ceaseless Roar” iz 2014., nadolazeći album je Plantovo jedanaesto studijsko izdanje i očekujemo ga u objavi preko Nonesuch/Warner Bros. Recordsa. Ovih dana predstavljen je i treći singl “Bluebirds Over the Mountain” na kojem gostuje Chrissie Hynde iz The Pretendersa. Radi se o obradi poznate pjesme Ersela Hickeya iz 1958. koju su tokom povijesti proslavili The Beach Boys i Richie Valens.

Novi album je sniman uz prateći bend The Sensational Space Shifters i kako je službeno najavljeno, donosi sliku i zvuk proživljenih iskustava i emocija slavnog pjevača.

Ispunio sam brojne britanske putovnice. Imam osjećaj da se krećem kroz sfere. Kao pomorac koji je proveo toliko vremena na međustanicama svog putovanja, prolazeći toliko avantura i scenarija.” izjavio je nekadašnji frontmen Led Zeppelina u svojoj izjavi za novinare.