RockOff festival službeno otvorio ovogodišnji natječaj za bendove

Odlične vijesti za mlade rock bendove i ove godine stižu iz Hrvatskog društva skladatelja. RockOff festival održat će se i ove godine, a novosti vezane za ovogodišnje izdanje organizatori su prezentirali na konferenciji za medije, koja je bila održana, u Splitu 17. ožujka uoči dodjele prestižne domaće diskografske nagrade Porin.

Na pressici se medijima obratio Hrvoje Horvat, direktor festivala RockOff i službeno otvorio natječaj za bendove. Ove godine natječaj će trajati od 17. ožujka do 31. svibnja, a bendove koji će imati priliku nastupiti na festivalu odabrat će stručni žiri.

Na Rockoff festival mogu se prijaviti svi bendovi, bez obzira na broj objavljenih singlova ili albuma. Mogu se prijaviti predstavnici različitih stilova i žanrova: od rocka, popa, rapa, heavy metala i elektronike do kantautora, indie i etno zvukova. Na festivalu sudjeluje 16 bendova a sastoji se od 4 finalne večeri te superfinala.

Nakon press konferencije nastupila je Sara Renar koja je u prvoj sezoni RockOff festivala dobila nagradu za najbolju izvedbu.

RockOff festival etablirao se kao jedan od vodećih glazbenih festivala u Hrvatskoj koji svojim programom njeguje i promiče umjetničke vrijednosti moderne glazbe. RockOff mladim glazbenicima i autorima pruža mogućnost dodatne afirmacije kroz koncerte, medije te radijski i televizijski eter.

Utemeljitelj Rockoff festivala je Hrvatsko društvo skladatelja, a od 2016. godine organizaciju festivala preuzimaju Unison, krovni savez glazbenih udruga i Heineken Hrvatska. Za izvršnu produkciju projekta zaduženi su Unison i MPG, dok je voditelj projekta Unison.