Roger Glover (Deep Purple): “Netko nam je rekao, danas je novo doba i treba izbacivati singlove na internet…”

deep purpleNakon osmogodišnje pauze izdavanja albuma (posljednji je bio ”Rapture Of The Deep iz 2005.), prošle godine britanske legende Deep Purple objavljuju dugo očekivani novi album ”Now What?!”.

Zašto im je toliko trebalo i zašto su izdali album rekao je bassist benda Roger Glover za Ultimate Classic Rock: ”Imali smo par fantastičnih turneja i nekakav novi album je jednostavno pao u drugi plan. Netko nam je rekao, danas je novo doba i treba izbacivati singlove na internet, a onda album. To nam nije bilo privlačno pa smo nastavili sa turnejama.”

Stvari su se promijenile kada su upoznali producenta Bob Ezrina u Kanadi.

”Bob nas je došao gledati, upoznali smo se idući dan i bio je vrlo entuzijastičan. Svidjelo mu se što je čuo i rekao je jednu vrlo važnu stvar: Zaboravite na stvaranje jednog velikog hit singla, ti dani su prošli. Radite ono što radite i radite to dobro.”

Taj stav je ohrabrio Deep Purple da snimi ”Now What?!”, a nedavno se bend okupio u Portugalu i započeo rad na novom studijskom albumu.

”Steve Harris (Iron Maiden) tamo radi studio. Nije skroz gotov, ali nam je dao na korištenje sobu jer je soba odlična. Bili smo tamo tjedan dana i napravili preko desetak kostura za pjesme.”

Roger Glover kaže kako vjeruje da će se Bob Ezrin vratiti i biti producent albuma.

”Postao nam je vrlo dobar prijatelj, uživao je radeći s nama na zadnjem albumu, tako da nije neočekivano da bude s nama opet tu kao producent.”

Jubilarni dvadeseti album Deep Purple-a trebao bi izaći dogodine.