“Ruke gore” – Tacoor stvaraju fuziju hip-hop, funk, rock i feelgood glazbe!

Fuzija plesnih stilova

Foto: Manuel Paljuh

U periodu kada svijet proživljava jednu od najvećih kriza u modernoj povijesti, glazba nam je potrebnija nego ikada.

U situaciji kad nam je novi glazbeni sadržaj dostavljen na zabavan i humorističan način uz neobičnu fuziju više plesnih stilova, možemo reći da je netko napravio pun pogodak. Upravo iza takvog koncepta stoji grupa Tacoorporečko-pulski sastav talentiranih glazbenika i audio-vizualnih umjetnika čiji je idejni začetnik i autor tekstova Mladen Đaković. 

Mladen je autor nekoliko dokumentarnih filmova te redatelj više od 50 domaćih spotova. U bendu mu se pridružio i multinstrumentalist Davorin Poropat koji je godinama svirao u pulskom bendu Dogma, a tu je i Marko Bolković, idejni tvorac festivala svjetlosti Visualia

Tacoor uspješno miješaju hip-hop, funk, crossover i rock, a obogaćuju ga socijalno angažiranim tekstovima ispunjenim humorom, sarkazmom i autoironijom. Vizualno su iznimno zanimljivi, a uz njihovu glazbu ćete zaplesati, baciti se u šutku, ali i ono što je najvažnije – izbaciti negativnu energiju.

Tacoor stvaraju feelgood glazbu, stvaraju feelgood osjećaj, a na slušatelju je da tu istu energiju vrati nazad na pozornicu. Istrijani jedva čekaju svoj materijal predstaviti na pozornici, a do tada – svi ruke gore!