RUNDEK CARGO TRIO oduševio publiku u Beču

rct-bec

Rundek Cargo Trio sinoć je gostovao u prepunom bečkom klubu “Porgy & Bess” povodom VII. Festivala hrvatske glazbe u Beču u organizaciji Muzičkog Informativnog Centra i Koncertne direkcije Zagreb. Festival je počeo 3. studenog, a traje do 14. prosinca do kada će nastupiti još hrvatskih izvođača.

Rundek Cargo Trio nastupio je pred punim klubom, koncertu je prisustvovalo preko 500 ljudi. Koncert je održan u 2 dijela, prvi dio bio je rezerviran za pjesme s novog albuma dok je drugi dio publici donio presjek Rundekove dugogodišnje karijere. Ovim nastupom album Trija “Plavi avion” premijerno je izveden u Beču. U publici su većinom bili obožavatelji s ex-yu prostora, ali nastup je privukao i dio austrijskih medija i publike.

Rundek Cargo Trio osim lidera čine i violinistica Isabel te multiinstrumentalist Dušan Vranić – Duco. Minimalistički aranžmani pjesama ostavljaju prostora za svakog od tri glazbenika da se najbolje izrazi na svoj način, a osim publike i kritike kvalitetu je prepoznala i struka pa je album osvojio i nagradu Porin za najbolji album u kategoriji alternativne rock glazbe. Rundek Cargo Trio nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a u svojoj glazbi kombinira najbolje od balkanskog zvuka s europskim bluesom.

U godinu dana, otkad je “Plavi avion” izašao, “preletio” je gotovo cijelu regiju te dio zapadne Europe. Nakon odličnog nastupa u Beču, sljedeći nastup Rundek Cargo Trija ugrijat će švicarsku publiku, 14.1. u Zurichu, u klubu Moods. Na proljeće ga ponovno očekujemo i u Hrvatskoj s, ne sumnjamo, novim iznenađenjima…