Sammy Hagar: mir vs. nemir unutar G’n’R i Van Halen

CF_SAMMY_RGHT1645_color

Nekadašnji basist Guns N’ Rosesa – Duff McKagan, otvoriti će nekoliko nastupa svog nekadašnjeg benda, izjavio je Axl Rose tokom intervjua za  VH1-ovu emisiju That Metal Show s Eddie Trunkom uoči početka svoje sjevernoameričke turneje.

Duff  je upravo završio s promocijom svoje autobiografije “It’s So Easy (And Other Lies)”, koja je startala s prodajom na 17.mjestu New York Timesove liste bestselera i trenutno je slobodan uskočiti starom glazbenom kolegi na nastupima koji slijede.

Prošlu jesen, Axl i Duff su punili naslovnice nagađanjima o mogućem povratku starog line-upa G’n’R nakon što je slučajan susret u londonskom hotelu doveo do zajedničkog nastupa u O2 Areni gdje se Duff pridružio bendu izvodeći s njima četiri pjesme, prvi put u sedamnaest godina nakon raskola među njima.

No vrlo je jasno da tako skoro neće doći do ponovnog ujedinjenja članova benda, što možda rastužuje njihove fanove no i glazbenog kolegu Sammy Hagara (Van Halen, Chickenfoot), koji smatra da bi upravo oni mogli biti najveći bend na svijetu kada bi to samo htjeli.

Hagar se tokom posljednjih intervjua raspričao o svemu i svačemu, među ostalim i o ideji da bi rado uskočio kao manager G’n’R kada bi se odlučili ujediniti, no sam je svjestan da ono što ih drži razdvojenima nije pitanje novca. Axl vodi svoju politiku, a Slashu je ionako dovoljno zabavno s Velvet Revolverom i solo albumima.

Hagar je na tu ideju došao upravo jer je istu praksu odradio davnih godina kada se pridružio Van Halenu koji je izvukao iz nezavidne financijske situacije obnovivši im ugovore s promotorima. No za svoj bivši bend ne gaji nade ponovnog ujedinjenja.

Van Halen su navodno već godinu dana pred završetkom svog novog albuma s orginalnim pjevačem David Lee Rothom, no Hagar svakako sumnja u to. Uz to dodaje da je siguran da Wolfie (Eddiev sin), Dave i Eddie nisu onaj Van Halen koji svijet želi vidjeti te da se radi o vrlo pogrešnoj odluci raditi to bez Mikea. Tim više je izrazio svoje nezadovoljstvo optuživši Van Halen da tokom svojih live nastupa koriste backing vokale Michael Anthonya nakon što su ga bezobrazno izbacili iz benda te apelirao da bi ih basist trebao tužiti zbog toga.

Toliko o mukama po Van Halenu.