Sara Renar objavila live konceptualni album „Gdje povlačiš crtu?“

Nakon tri studijska albuma, nagrađivana glazbenica Sara Renar danas je objavila svoj četvrti, live konceptualni album „Gdje povlačiš crtu?“.

Nastao kao glazbeno-scenski performans u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti u siječnju 2017, projekt „Gdje povlačiš crtu?“ nadrastao je jednokratni događaj pa je nakon niza izvedbi u zemlji i regiji sada pretočen u live album.

Album se od danas može kupiti u vinilnom i digitalnom izdanju preko Bandcampa, a u četvrtak, 18. siječnja u 19h bit će u prodaji po sniženoj cijeni i u zagrebačkom Vinylu, u sklopu razgovora i preslušavanja “Crte”.

U četrdesetak minuta vožnje kroz radiofonijski, eksperimentalni, ali i prepoznatljivo melodijski pejzaž, četvoro glazbenika i dvoje glumaca na ovom hibridnom albumu istražuju pitanje na koje nikad nećemo dobiti konačan odgovor, a postavljat ćemo ga sebi (i drugima) cijelog života.

Namjera ovog djela je dotaknuti negdje dublje. Rasplakati, nasmijati, možda čak i iznervirati, i tko zna, možda još koji put okrenuti strane i zavrtjeti ploču iznova. Ja ne znam gdje povlačim crtu, zato se ovom temom zadnjih godinu dana i bavim. A vi, gdje vi povlačite crtu?, upitala je Sara Renar.

U projektu, uz Saru Renar i njene stalne suradnike Zdeslava Klarića i Konrada Mulvaja, sudjeluju glazbenici Vedran Peternel, Ivan Laić i članica Drame HNK u Zagrebu Dora Lipovčan, dok oblikovanje zvuka potpisuju Mateo Patekar i Izidor Vasilić.