Sarah & the Romans predstavili nastupni album “First Date”

Prvi hrvatski band koji njeguje bluegrass izričaj, Sarah & the Romans, promovirao je nastupni album “First Date” u zagrebačkoj Pivani. Nakon promocije, deveteročlani band održao je i puni, izvrsno prihvaćeni, dvodijelni nastup.

Album “First Date” realiziran je za njemačku diskografsku kuću AGR Television Records u CD formatu, na digitalnom downloadu i putem stream servisa, a sadrži 11 skladbi. Pjesme su otpjevane na engleskom jeziku, a album je dosad zastupljen sa četiri singla, Smoke In The Wind, Sometimes, Tanac i Farewell. Prvi singl Smoke In The Wind objavljen je 2015. godine, a u lipnju 2016. odabran je kao bluegrass pjesma mjeseca koju dodjeluje ugledna američka glazbena organizacija Akademia Music Awards. Zanimljivo je kako je ovaj singl izvorno objavljen na 7-inčnom singlu.

Band je objavio i non-album singl na talijanskom jeziku Una Sola Volta Ci Si Ama s doajenom hrvatske popularne glazbe Brunom Petralijem. Posrijedi je obrada evergreena Samo jednom se ljubi koji je napisao Ivo Robić. Talijanski prepjev potpisuje upravo Bruno Petrali.

Nakon zagrebačke promocije Sarah & The Romans nastavljaju i u drugim europskim meteropolama predstavljati album “First Date”.