Sassja i Marčelo & Napeti Quintet specijalni gosti Elementala u Domu sportova

Elemental_Maja_BotaVeliki Dan E grupe Elemental u zagrebačkom Domu sportova 5. ožujka nastupom će pojačati posebni gosti, regionalni hip hop favoriti – Sassja te Marčelo sa svojim Napetim Quintetom.

Sanela Halilović aka Sassja uz Remi je jedna od rijetkih ženskih MC-a u regiji. Odlično joj „leže“ dub i reggae, a rime i beatovi su joj pitki i zarazni zbog čega je već pronašla put do šire publike. Njezinu energiju, davnih dana prepoznali su Edo Maajka, Frenkie, DJ Soul i cijela ekipa tuzlanskog FMJAM-a. Početci joj sežu u 2010. kad je objavila prvi spot za pjesmu “Ostavi da gori”, a do danas je snimila desetak singlova eksperimentirajući s reggaeom, dancehallom, dubstepom…

U ožujku 2015. Sassja objavljuje svoj prvi album „Taktički praktično“ pod okriljem Menarta, koji je u roku od 24 sata dospio na prvo mjestu po slušanosti na Deezeru. Sassjino debut izdanje na kraju je godine ušlo u mnoge top liste najboljih, a tri izuzetno uspješna singla, „Clash“, „Za raju“ i „Etikete“ zajedno su prešli više od 2,2 milijuna pregleda na YouTubeu. Upravo je na pjesmi “Etikete” mlada Tuzlanka podjelila mikrofon s Remi u jednoj od najupečatljivijih vokalnih suradnji prošle sezone. Osim Remi na izdanju “Taktično praktično” radila je s Kooladeom, grupom Who See, Frenkiejem, Billainom i mnogim drugima.
U srpnju 2015. godine nastupila je kao predgrupa grupi Asian Dub Foundationu na Croatia Music Adventuresu u Dubrovniku. Nakon niza odličnih nastupa tijekom ljeta u rujnu 2015. glasovima publike osvojila je „Wild Card“ nominaciju i ušla u utrku za MTV Best Adria Act uz 2Cellos, Hladno Pivo, Daniela Kajmakoskog i Marčela.

Marko Šelić Marčelo ima običaj ispraviti novinare kada ga prije intervjua najave kao „svestranog momka”: „Taj kompliment pripada nekome tko je istovremeno i astrofizičar i stolar i ginekolog. Sve moje aktivnosti tiču se jednog istog: bavljenja pisanjem. A sve što pišem je o ljudima, psima i miševima.”

To čini kroz prozu, novinske kolumne i muziku. Po struci bi bio profesor srpskog jezika i književnosti, da ga od toga ne djeli još koji ispit. Objavio je četiri studijska albuma: “De facto” (2003), “Puzzle shock!” (2005), “Treća strana medalje” (2008) i “Deca i Sunce” (zajedno sa svojom grupom Filter, 2010), te roman “Zajedno sami” (2008), zbirku raznovrsnih tekstova “O ljudima, psima i mišima” (2009), roman “Malterego – knjiga prva: Rubikova stolica” (2012) i stotinjak kolumni za razne redakcije. Posebnu pažnju javnosti skrenuo je tekstovima svojih pjesama, kojima je osvojio priznanja poput nagrade “TV Metropolis” (najbolja pjesma) i “Davorin” za 2006. i 2009. godinu (najbolji urbani/rock album), a spot za “Pozerište” bio je prvi srpski spot uvršten u World Chart Express europskog MTV-a. Sudjelovao je u više akcija “REX”-a, centra za nenasilje i centra za ratnu traumu o temi tolerancije među narodima ex-Yu i djelovanja muzike i književnosti na promjenu svjesti mladih, a surađivao je i s organizacijom “ASTRA” u akciji borbe protiv trgovine ljudima.

Protekle dvije godine Marčelo je aktivno promovirao “Napet šou”, jedinstvenu multimedijalnu zbirku suvremene poezije i analitičnih i ljudski toplih priča o svijetu koji nas okružuje. Za koncertne promocije “Napetog šoua” (koji je prodat u više od 10.000 primeraka), Marčela prati Napeti Quintet , satav u kome se pored njegovih Filtera nalaze i probrani pripadnici srpske jazz scene, predvođeni Aleksandrom Jovanovićem Šljukom i Filipom Krumesom. Vrhunac promocije dogodio se 10. listopada 2015. na velikom koncertu u beogradskoj Hali sportova gdje su Elemental nastupili kao posebni Marčelovi gosti. Marčelo se očito nalazi u periodu kada niti jedan izazov ne predstavlja nepremostivu prepreku i ovaj koncert biti će prilika da se provjeri koliko je sazrio jedan od najvećih regionalnih autora mlađe generacije koji će svojom svirkom uveličati Dan E.

Grupa Elemental označit će 5. ožujak 2016. kao Dan E, najvažniji dan u njihovoj karijeri, kad će održati veliki solo koncert u Domu sportova. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova iz 18 godina karijere, bend će po prvi put samostalno nastupiti u ovoj zagrebačkoj dvorani.

Ulaznice
U prodaji su ulaznice u pretprodaji po cijeni od 65 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 80 kn.