Scorpions 8. lipnja stižu u Ljubljanu

Legendarna njemačka rock grupa Scorpions u sklopu svjetske turneje Crazy World zaustavit će se i u Ljubljani 8. lipnja 2018. Ovo je prva turneja na kojoj će posjetiti Sloveniju, ali i prva turneja na kojoj je bubnjar Mikkey Dee, bivši član kultnog rock benda Motörhead.

Tisućama dosadašnjih posjetitelja Crazy World turneje oduzeli su dah, a isto će učiniti i na spektaklu u ljubljanskim Stožicama.

Početkom lipnja publika će moći uživati u vjerojatno najljepšim rock baladama ikada napisanim, poput Wind Of Change, Send Me An Angel, Still Loving You te bezvremenskim hitovima poput Rock You Like A Hurricane.

Koncertna pozornica bit će postavljena poput modne piste kako bi gledatelji mogli koncert promatrati izbliza i doživjeti ovu raskošnu rock produkciju u punom sjaju.

Aktualna svjetska turneja nazvana je prema jednom od njihovih najuspješnih albuma. Frontmen benda Klaus Meine turneju je prokomentirao sljedećim riječima: ”Kada smo 1991. objavili Crazy World album, pred kraj Hladnog rata, u zraku je postojala nada i vjera u bolju budućnost. 26 godina kasnije, odnosi su postali još napetiji; svijet svakim danom postaje sve luđi, pa se Crazy World čini kao prigodan naslov za ovu turneju. Veselimo se biti s vama.”

Organizatori poručuju: ”8. lipnja 2018. imamo priliku biti dio koncerta Scorpionsa u Ljubljani, i zaboraviti na ludi svijet oko nas barem na kratko. Dođite i uvjerite se!”

Grupu Scorpions je 1965. u Hannoveru osnovao gitarist Rudolf Schencker, no, ona je u pravom smislu postala aktivna tek kada je Schencker pozvao svog mlađeg brata Michaela da mu se pridruži uz pjevača Klausa Meinea. Taj je trojac do današnjeg dana ostao stalni dio postave benda. Najnovija promjena članova dogodila se nedavno, kada se bivši bubnjar Motörheada, Mikkey Dee pridružio bendu. Nakon prvog albuma koji su izdali 1972. godine, Scorpionsi su svoj prvi veći komercijalni uspjeh ostvarili 1984. albumom Love At First Sting, s kojeg su i hitovi Rock You Like A Hurricane i Still Loving You.

U povijesti rocka i kolektivnoj svijesti ljudi općenito, svoje su mjesto zauvijek zapečatili 1991. godine, albumom i istoimenom pjesmom Wind Of Change. Taj dio njihova stvaralaštva predstavlja odu političkim promjenama koje su se događale u Europi u ono vrijeme, a među fanovima danas izaziva poseban osjećaj nostalgije i ushita. Od tad, Scorpionsi su objavili sedam studijskim albuma (osamnaest sveukupno) i uspjeli održati neupitnu vjernost obožavatelja. Njihova im je dugogodišnja karijera donijela više od stotinu milijuna prodanih albuma, kao i nastupe pred krcatim koncertnim dvoranama diljem svijeta.

Ulaznice su u prodaji putem linka Eventim.hr te u sustavu prodajnih mjesta Eventim.

Koncert grupe Scorpions u Ljubljani se  trebao održati 5. prosinca 2018. no, iz zdravstvenih razloga, odgođen je za 8. lipnja 2018. Ulaznice kupljene za prvi najavljeni datum vrijede za nadolazeći koncert.