Seasplash podebljao lineup uz Edu Maajku, Bamwise i mnoge druge

Edomaajka

Broj izvođača na Seasplash festivalu i dalje nezaustavljivo raste u svim smjerovima. Dolazi čak i Edo Maajka, najveća hip-hop glava Balkana i najprepoznatljivije ime gotovo cijele bivše Jugoslavije, te se vraća na staro mjesto zločina. Uz njega vraćaju se i Bamwise, vrsni zagrebački dub kolektiv, koji dolaze inspirirati publiku na razmišljanje i djelovanje u svome životu. Više ništa se ne prepušta slučaju.

Ostali noviteti su, između ostaloga Dub Engine, energični Talijani u svojoj standardnoj live formaciji. Dolaze i slovenski Dubtafari Sound, bosanski Zenicafaria Sound, Roots Doughter i RiddimBwoy, te Funk Guru iz Zagreba, te čitav niz srodnih duša iz europskog susjedstva o kojima pročitajte na linku.

bamwise1-1024x683Bamwise je šesteročani bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ umjetnice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu. Bamwise kombiniraju sintetičke i akustičke elemente u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na bubanj i bass kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Iako je njihova glazba inspirirana jamajkanskim dub i reggae glazbenicima, njihov je zvuk veoma svjež i moderan upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije, ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu. Upravo rade u studiju na albumu prvijencu koji bi trebao izaći ove jeseni na vinilu pod okriljem PDV etikete.

dubengine3Dub Engine je talijanski live/studio projekt koji su 2009. godine pokrenuli Tux (producent, efekti) i Sabry (vokal, synth). Žestoki bass i synth, beskrajni delayevi, i podrhtavanja, zaštitni su znak Dub Enginea. Njihova je glazba obojana različitim muzičkim žanrovima, od roots reggaea, do njihovih elektroničkih potomaka stepper duba, junglea i dubstepa. Britanski i francuski dub nove ere zaslužan je za njihov psyho-steppa stil. Njihova orginalna muzička ekspresija spaja vokal, efekte i bass linije u eksplozije psihodeličnog zvuka. Dijelili su pozornicu sa raznim internacionalnim dub izvođačima kao što su Zion Train, O.B.F, Alpha & Omega, Mad Professor, Martin Campbell i Jahtari. Širili su pozitivne vibracije na većini talijanskih i europskih festivala. Izdali su Irie On Air 2010. godine sa 8 pjesama putem CC licence, pojavljuju se također na nekoliko kompilacija, a sa svojom pjesmom Rude Boy, u 2011. godini, za Dubatriation, izdali su svoj prvi 7″ vinil.

seasplash 2016
Kroz suradnju s Bassive, soundsystem culture kolektivom, Seasplash na ovogodišnjem izdanju predstavlja presjek recentne austrijske bass sceneDubApe, Darkwing Dub b2b Jah Cobe, AUDI0PILLE, OLD . EDU b2b theParaNox, dj odd b2b B. Ranks, VIENNA ROOTIKAL POSSE, DCone, DJ Diaz. Kompletna lista izvođača nalazi se na linku.

Osim festivalskih ulaznica u prodaju su puštene i jednodnevne te vikend+ ulaznice (vrijede za vikend; petak i subotu i još jedan dan po izboru tj. četvrtak ili nedjelju). Dostupne su putem sustava Entrio i to na webu ili na nekom od prodajnih mjesta navedenog sustava.