Šećer na kraju “oscarovskog” ciklusa: kinopremijera nagrađivanog filma “Roma”

Šećer na kraju ciklusa kina Kinoteka posvećenog Oscarovcima

Ne propustite pogledati ovaj vizualno impresivan film na velikom platnu

Šećer na kraju ciklusa kina Kinoteka posvećenog Oscarovcima svakako je kinopremijera filma Roma koja je na rasporedu u subotu 29. siječnja u 20 sati.

S prvim prikazivanjem Rome u kinima završava ciklus Oscari 2020 koji je obilježio filmski program u kinu Kinoteka u veljači.

U intimističkom epu meksičkog redatelja Alfonsa Cuaróna godina dana u životu srednjoklasne obitelji iz Meksika 1970-ih u ispričana je iz perspektive njihove služavke. Ova impresivna povijesna drama, obilježena elaboriranim kadrovima i očaravajućom mizanscenom, maestralno spaja intimnu priču o dezintegraciji obitelji s političkim previranjima Meksika 1970-ih. 

Roma je nastala u produkciji Netflixa, a osvojila je brojne nagrade, uključujući i Zlatnog lava u Veneciji te Oscare za najbolju režiju, strani film i kameru. 

Zbog distribucijske strategije Roma je svojedobno potpuno zaobišla kinodvorane – sve do ove subote kada vam se pruža jedinstvena prilika pogledati je prvi put u kinu. Iako ste ga možda već gledali na televizijskom ekranu ili u kućnom kinu, nikako ne propustite ovaj virtuozno režiran i snimljen film doživjeti i na velikom platnu. 

**Film se prikazuje samo s engleskim titlovima.