Šesti studijski album Brkova zove se “Torzo Dade Topića”

Brkovi photo Roberto Pavić
Brkovi
photo Roberto Pavić

Šesti studijski album Brkova “Torzo Dade Topića” objavljen je, uz nekoliko padova servera zbog prevelike navale fanova, u petak 12. veljače na službenoj web stranici benda.

Jedanaest novih pjesama bend je snimio kod Gospodina Bandara u novosadskom studiju “Piknik” tijekom prosinca prošle godine. Razlika između ovog i dosadašnjih sessiona je da se ovaj put druge gitare prihvatio Emir Hot, koji je s bendom nastupao i proteklih mjeseci jer je stalni gitarist, Prasac, slomio prst. Emirovo iskustvo i virtuoznost zabetonirali su kičmu novih pjesama u kojima riffovi izmjenjuju rafalnu paljbu s tekstovima u kojima se ponovo našlo mjesta za nesretne ljubavi, ljude koji guraju nos gdje im nije mjesto, žene, alkohol, kokain, kritiku društva i ovog nesretnog komada svijeta na kojem živimo.

Najavni singl “Seks i droga” sažeo je filozofiju pjesništva Brkova i zvuka koji melje jače nego na prethodnim izdanjima. Za Brkove posve neočekivano, na albumu je duet s mladom tuzlanskom repericom Sassjom koja se fantastično snašla u pjesmi “Ovce”. Međutim, i u ostalih devet skladbi bend ne propušta poentirati nebrojeno puta što će se posebno vidjeti i čuti na koncertnim verzijama novih pjesama, prije svega u Beogradu 1. i Zagrebu 8. i 9. travnja

Pitanje zašto su album nazvali “Torzo Dade Topića” dobio je naposlijetku i dosta logičan odgovor: “Jednom smo u razgovoru došli do zaključka da njegov torzo simbolizira stvaralačku snagu rock’n’rolla…”

Brkovi – “Torzo Dade Topića”
1. Život brzo prolazi
2. Gljiva
3. Seks i droga
4. Ništa više mi ne značiš
5. Šef
6. Utopija
7. Cirkusko kopile
8. Meti ispred svojih vrata
9. Ovce
10. Opet kažeš da si samo njegova
11. Zemljo moja

Download: http://www.brkovi.com/download-2/