Seven Mouldy Figs uz Moř i No No Instigator promovira album prvijenac

0007980943_10

Seven Mouldy Figs (7MF), alternativni rock bend iz Zagreba aktivan je na sceni posljedje tri godine. Uz poneke promjene u postavi bend se u ljeto 2014. formira kao trio i nastavlja u pomalo eksperimentalnom smjeru s Laurom N. (bubnjevi i back vokal), Laurom M. (bas gitara i back vokal) i Lucijom (gitara i vokal). 7MF iza sebe ima dva EP-a, mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švedskoj, Srbiji i BiH te izvodi samo autorske pjesme na engleskom jeziku. Seven Mouldy Figs trenutno dovršavaju svoj album prvijenac po imenu “Labyrinth”, planiran za objavu početkom rujna, čija promocija će se održati upravo u Tvornici Kulture, 16. rujna, u društvu Mořa i No No Instigatora.

Moř (čitaj Morž) je nastao 2010. godine kada su se putevi trojice mladića ukrstili u Zagrebu. Do početka 2014. godine svirali smo isključivo u garaži pred malobrojnom publikom prijatelja i slučajnih posjetitelja, no tada smo na mala vrata izašli i počeli svoju glazbu polaganim tempom prezentirati publici u klubovima u Hrvatskoj i Sloveniji. Sve je počelo uobičajenim neobaveznim jammanjem, te se kompletna estetika naše glazbe nekoliko puta potpuno promijenila, no konsenzus je postignut konačnim zalaskom u instrumentalni rock. Koliko je široka i otvorena ta odrednica, toliko je i Moř versatilan i podložan promjenama. Jesen nakon poduže ljetne stanke donosi ponovno okupljanje benda u punoj snazi, nove probe, te naravno, novu koncertnu sezonu tijekom koje ćete moći uživati u našem zvuku i bradama. U studenom 2014. izdali smo naš prvi album naslovljen „Goodbye Standards“ koji je dostupan na našem bandcampu za „name-your-price“.

No No Instigator novo je ime na underground sceni. Bivši su to članovi nekih minulih zagrebačkih bendova, a broj im varira od dva do četiri. Uz klasičnu postavu bas, bubanj i gitara vole eksperimentirati i s ritam mašinom. Njeguju lo-fi estetiku, minimalizam, ritmičnost i atmosferičnost. Zvuk im je mračan, utopljen u šume reverba i deelaya. Tekstovi su im na engleskom jeziku. Prvi materijali su snimani u sobi jednog od članova i materijal se trenutno nalazi na miksanju u šumama Kustošije, točnije u studiju Kramasonik.

Ulaznice su u pretprodaji 20 kn, a na dan koncerta 30 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
www.entrio.hr