Šibenska Diskodelija objavila drugi album “Crvotočina”

Diskodelija promo foto CB3_2016_manja

Nakon nešto manje od dvije godine i debi albuma “U vremenu” koji je uvelike pobudio interes underground glazbene scene, mračan post rock bend Diskodelija u ponedjeljak 4. travnja 2016., objavio je drugi studijski album naslovljen “Crvotočina”.

Album je najavljen prije nešto više od mjesec dana singlom i video spotom “Samo“, a sada je došlo vrijeme da se svekoliko pučanstvo upozna i s ostatkom materijala.

“Crvotočina” nosi ukupno sedam pjesama čiji korijeni sežu sve do hvaljenog debija. No, za razliku od prethodnika, ovaj album ima nešto drugačiju zvučnu sliku koja je rezultat snimanja cijelog materijala uživo. Naime, ‘Crvotočina’ je snimljena u samo tri dana, a tek su kasnije dosnimljene vokalne dionice i klavijature pa je stoga producent Ante Prgin Surka obavio tek ‘’precizne, minimalne i neophodne’’ zahvate. Rezultat toga je siroviji i žešći zvuk od onog koji će fanovi Diskodelije možda očekivati.

Diskodelija o novom albumu kaže: “Iako smo velikim dijelom bili zadovoljni i prvim albumom, znali smo da postoji jedan bitan faktor kojim bi se energija i zvuk s proba iz naše prostorije mogli vjerno prenijeti na studijski album. U zajedničkom dogovoru sa Surkom, koji je dobar dio svog studija prošle godine u sred ljeta na par dana montirao u Šibeniku, cijeli materijal smo snimili uživo i dobili konačno ono što smo i htjeli. Iskrenu sirovost, žestinu i kompaktnost svih odsviranih tonova bez prevelikog ukrašavanja, zadovoljstvo i emocije koje na kraju krajeva čine i osnovu samog sviranja“.

Fotografije benda na albumu potpisuje Ivana Antić Stošić dok je za art work i dizajn naslovnice zaslužan Luka Bošnjak Boka po kojemu je jedna od pjesma s albuma i svoj naslov.

image002

POPIS PJESAMA:
01. bomba
02. raspali
03. galeb
04. boka
05. au
06. mi
07. samo

Koncertna promocija albuma “Crvotočina” zakazana je za petak 29. travnja u klubu Močvari u sklopu proljetnog zagrijavanja za 17. festival ŽednoUho.