SIDE EFFECTS snimili spot za pjesmu “DIVERSION”

Tokom rada na novom albumu, zagrebački bend SIDE EFFECTS snimio je i videospot za pjesmu “Diversion”.

“Diversion” je žestoka pjesma s elementima rocka, metala i funka, koja uz moćne gitare, čvrstoću bubnja i melodični vokal sadrži i neuobičajeno virtuozni bas solo.

Luka Hrgović, redatelj spota kaže:  “Glazbeni video za pjesmu “Diversion” produžetak je teme kojom se bavi pjesma. Korištenjem arhivskih snimaka pop kulture, reklama i ratova te njihovom kronološkom montažom priča se o rastu medija, industrijalizaciji i komercijalizaciji.  Korištenjem suvremenih 3D softvera i photogrammetry tehnike članovi benda su “digitalizirani” i njihove 3D replike smještene su u svijet sazdan od monitora s kojih nas obasipaju informacije. Video postavlja pitanje koliko su te informacije zapravo korisne, a koliko pak alat za upravljanje masama.”

U videu se pojavljuju aluzije na sumbliminalne poruke koje se pažljivim gledanjem spota mogu uočiti (za razliku od stvarnih marketinških subliminalnih poruka kojima je cilj da ih prosječni gledatelj nije svjestan). Inspiracija za navedene “subliminalne poruke” je film ”They Live” Johna Carpentera iz 1988. godine.

Zanimljivost vezana uz ovaj spot je činjenica da je vjerojatno prvi glazbeni video s ovih prostora u kojem se koristila fotogrametrijska tehnika. Fotogrametrijskom tehnikom se koristeći niz fotografija fotografiranih iz raznih kutova stvara virtualni 3D model.

Autori glazbe su članovi benda Side Effects (Ivan Mihaljević, Marko Karačić i Alen Frljak), a autor teksta Ivan Mihaljević.
Pjesma je snimljena i miksana u studiju Attic Room Ivana Mihaljevića, a masterirao ju je Grammyjem nagrađivani Brad Blackwood u studiju Euphonic Masters u Memphisu.
Video su, u produkciji SKALPEL Kolektiva, izradili Luka Hrgović i Anton Svetić