Side Project objavili novi singl “Giving Souls Away”

Side Project - by Filip Filković Philatz

Zagrebački graveyard pop duo Side Project predstavlja novi singl “Giving Souls Away”.

Nastao nedugo nakon “Guns” u skladu s razvojem zvučnog potpisa Side Projecta, novi singl nastavlja u glasnijem, više električnom i mračnijem ozračju. Tematski, a pjesma govori o osobama s kojima je gotovo nemoguće okončati iscrpljujuće odnose i koji se hrane tuđim dušama.

Pjesmu poslušajte na linku:

Giving Souls Away“, drugi je po redu singl nakon izlaska albuma prvijenca „Things Which No One Else Should Know About“ koji će biti premijerno izveden uživo na zagrebačkom Reflektor Festivalu. Osim na Reflektoru 3. lipnja, Side Project 4. lipnja nastupa na ŠUŠ Microfestu u Varaždinu te 17. lipnja na Bloomsday Croatia u Puli.

Side Project je mladi zagrebački duo koji se hrvatskoj sceni predstavio još 2013. sa svojim obradama, a predstavljanjem prvih autorskih pjesama počeli su dobivati pažnju od šire publike. Njihovu glazbu često opisuju terminom graveyard-pop, a inspiraciju vuku od samih početaka synth-popa sve do moderne elektroničke glazbe. Iza imena Side Project kriju se Luka Vidović i Anja Papa, a odnedavna live postavu čine: Karlo Kurtalj i Filip Borovec (Dram Adams, A Zar Je To Važno, Nikola Marjanović), te Luka Šipetić (Nikol, Luka i Vedran).