Silente – “Falange”

Bend iz Dubrovnika 2016. godine objavio je kako ih napušta frontmen Tibor, a sada su uslišali želje obožavatelja i pjesmom “Falange” vratili se na glazbenu scenu.

Podsjetimo, popularni bend Silente vrtoglavo je osvojio domaću glazbenu scenu singlovima “Terca na tišinu”, “Neobranjivo”, “Još jednom” i “Morski ljudi i morske žene”, izdao dva albuma, punio dvorane, a onda je šokirao fanove i početkom srpnja 2016. godine objavio da se raspada. Tad su napisali – “Bili smo Silente. Nas šestoro. Sančo, Tibor, Lorena, Ivuša, Doris i Šimun. Kao takve nas više nećete vidjeti na pozornici”.

Tada nisu isključili mogućnost da se ponovno pojave na pozornici u nekom drugom sastavu, a sinoć je njihov povratak potvrđen prvim objavama na Facebook stranici.

Novom pjesmom “Falange” koja već ima i videospot Silente su najavili novi album, vjerojatnog naziva “Malo magle, malo mjesečine” koji donosi čak 14 pjesama. Tekst za pjesmu potpisuje Sanin Karamehmedović, dok glazbu, aranžman i produkciju potpisuje Tibor Karamehmedović. Režiju, montažu i snimanje spota za pjesmu potpisuje Miran Brautović, a glavni glumci i plesači u spotu su Anja Đurinović Rakočević i Jure Radnić.